Parnassia Groep

Case: Ontwikkelen en implementeren begrotingsproces/systeem

Parnassia Groep biedt laagdrempelige als ook specialisaties en topklinische gezondheidszorg.  De 10.000 medewerkers (medewerkers, aangesloten zelfstandige behandelaars, vrijwilligers en stagiairs) zijn werkzaam op 400 locaties, die vooral te vinden zijn in de drie kernregio's Noord-Holland, Haaglanden, Rijnmond (waaronder de Zuid-Hollandse Eilanden).  Parnassia Groep bestaat uit 12 zorgbedrijven.

 

Resultaat

In anderhalf jaar tijd heeft Remmelt met een team van een externe deskundigen en interne managers en controllers een proces en systeem ontwikkeld. Uitgangspunt hierbij was de nieuwste ontwikkeling t.a.v. de zorgfinanciering o.b.v. kostprijzen (o.a. DBC en ZZP’s). Dit is in eerste instantie uitgetest bij één zorgbedrijf en vervolgens uitgerold naar de overige zorgbedrijven.

Opdracht

Remmelt had de opdracht om:

 • Begrotingsproces (begroting, forecast en realisatie) in te richten over alle zorgbedrijven en de holding
 • Het systeem SAP-BPC te ontwikkelen, zodat het begrotingsproces optimaal ondersteund wordt
 • Het systeem Costperform in te richten zodat de kostprijzen van o.a. DBC’s en ZZP’s gebruikt worden
 • Het opleiden van alle managers en controlers van de zorgbedrijven en de holding in het gebruik van het systeem / proces
 • Het beheer van de systemen en het proces in te richten

Projectdetails

ERP implementatie
Gezondheidszorg

In dit traject heb ik intensief met Remmelt samengewerkt. Naast zijn uitstekende werk als projectmanager in het sturen en bewaken van verschillende processen en het behalen van de resultaten van het project is Remmelt flexibel en creatief in het tot stand brengen van oplossingen

Sjoerd van Breda, Bestuurder Zorgbedrijf Bavo Europoort

Deel de case

 • Remmelt van der Wal

  Projectmanager

  Remmelt is al meer dan twintig jaar als project- en programmamanager werkzaam in diverse branches. Remmelt is sterk gericht op samenwerking met alle partijen, altijd om resultaten te halen. Door zijn overzicht, vasthoudendheid, rust en humor werken mensen graag met hem samen en leiden zijn projecten tot goede resultaten.

  Meer over Remmelt van der Wal

 • Remmelt van der Wal

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht