Contact
Essange Reagents

Nieuw perspectief

Essange-Reagents schakelde in het voorjaar van 2023 KWD’er Hein Boersma in om met spoed te helpen bij een vastgelopen project waarbij snel naderende EU deadlines gehaald moesten worden. Een project met aardige paniek, chaos en tijdsdruk, waar Hein rust en structuur heeft weten te brengen. Hein vertelt over zijn projectaanpak en hoe hij het bedrijf een nieuw perspectief heeft kunnen bieden.

Project case

Essange-Reagent is recent afgesplitst van Sanquin (bloedvoorziening). Het bedrijf had hulp nodig om een vastgelopen project versneld in beweging te krijgen. Het betreft een project waarbij de organisatie met haar medische hulpmiddelen moet voldoen aan strenge Europese wetgeving omwille van verbeterde patiëntveiligheid.

Resultaat

Zowel Hein en de opdrachtgever zijn blij met het nieuwe perspectief ten aanzien van het project. Eric van der Donk, Head Product Development at Essange-Reagents, zegt daarover: “Hein was voor ons de juiste man op het juiste moment. Hij is in staat gebleken in onze lastige wereld van medisch-wetenschappelijk onderzoek een dreigende ontsporing van een project, dat voor ons van levensbelang is, te verhinderen. “

  • De opdrachtgever heeft door rust en structuur het vertrouwen in het behalen van de deadline weer terug
  • Een aangepast proces op waardoor de dossiers van hogere kwaliteit zijn en sneller ter goedkeuring kunnen worden voorgelegd
  • Een verhoogde productiviteit door gezonde werkdruk op de medewerkers
  • Een nieuwe en betere manier van werken, waardoor het project via de juiste route loopt

Opdracht

De opdracht die Hein kreeg was het aanbrengen van structuur in het project, prioriteren en het inrichten van een route waarmee de snel naderende deadline behaald konden worden, kortom het bieden van nieuw perspectief.
Bij aankomst zag Hein een managementteam en projectgroep die aardig in paniek waren over de deadlines, de conditie van het team en het ontbrekende zicht op de haalbaarheid van het werk.
Samen zijn ze in korte tijd de vele grote registratiedossiers gaan prioriteren en opknippen tot behapbare, goed begrootbare taken met duidelijke eigenaren. De goede analyse over wat het team in een bepaalde periode kan opleveren was essentieel en maakte dat iedereen allemaal veel beter zag wat wel en niet gedaan moest worden. Hein kon daarmee de directie overtuigen die daarmee veel beter kon besluiten welke dossiers voorrang moesten krijgen over andere. Daarmee werd de chaotische route van steeds meer tegelijkertijd, gestopt. Dat was hard nodig, want die route leidde juist tot vertraging en daarmee tot nog meer druk op iedereen.
Hein heeft Essange-Reagent ook laten zien hoe zij hun werk aan de registratiedossiers veel efficiënter kunnen organiseren. Ze maken nu gebruik van Scum-Agile tooling waarmee het nu voor iedereen wel duidelijk is wie waaraan werkt, hoe de voortgang is en hoe groot de resterende werkvoorraad is waarmee de verwachte oplevering veel beter te bepalen is.

“ Hein was voor ons de juiste man op het juiste moment. Hij is in staat gebleken in onze lastige wereld van medisch-wetenschappelijk onderzoek een dreigende ontsporing van een project, dat voor ons van levensbelang is, te verhinderen. ”
Eric van der Donk
Head Product Development at Essange-Reagents
KWD

Wil je ook resultaat?

Samen succesvolle resultaten behalen, daar ligt onze focus. De resultaatmanagers van KWD vertalen praktisch en pragmatisch de wensen en eisen van opdrachtgevers in concrete (project)resultaten.