Professionaliseren Projectmanagement

De ontwikkeling van organisaties wordt veelal projectmatig aangepakt. KWD is sinds 1998 specialist in het succesvol realiseren van complexe projecten. De kennis en ervaring die we bij het realiseren van onze projecten hebben opgedaan, zetten wij graag in bij en met onze klanten.

 

Bij KWD nemen we ons vak serieus. Dat blijkt wel uit de successen die wij samen met onze klanten realiseren. Maar succes alleen is voor ons niet genoeg: KWD besteedt continu tijd en aandacht aan het verder professionaliseren van het vakgebied van portfolio-, programma- en projectmanagement. Dit doen we door middel van interne vakdagen met KWD’ers en met klanten, door brononderzoek, benchmarks en externe vakdagen.

KWD hecht veel waarde aan het ontwikkelen van het vakgebied. Daarom zijn twee wetenschappers parttime verbonden aan KWD:

  • prof. dr. ir. Fred Heemstra, Open Universiteit
  • prof. dr. Rob Kusters, Technische Universiteit Eindhoven

Samen met deze twee wetenschappers voeren we onderzoeken uit en schrijven we regelmatig publicaties in gerenommeerde vakbladen. Ook werkt KWD nauw samen met IPMA-Nl, de Nederlandse vertegenwoordiging van het International Project Management Institute.

Onze kennis en ervaring hebben wij bovendien vertaald naar praktisch toepasbare workshops, trainingen en tools. Ben je benieuwd hoe wij jou het beste kunnen helpen bij het professionaliseren van projectmanagement binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

KWD Reeks

Professionaliseren van Projectmanagement

  • kwd-boek-professionaliseren-van-project-management
  • Professionaliseren gaat niet vanzelf. KWD schreef dit boek om je praktische handreikingen en aanwijzigen te bieden om projectmanagers, organisatie en manier van werken naar een hoger plan te brengen.
Bestel het boek

Projecten Professionaliseren

Het is niet eenvoudig om projecten succesvol uit te voeren. Ook bij onze klanten komen we regelmatig projecten tegen die niet goed lopen. Onze ervaring met het vlottrekken van projecten passen we toe in onze Verbeterscan Projecten.

Meer informatie

Project actoren Professionaliseren

Professionaliteit is niet enkel af te meten aan certificaten. Bij het professionaliseren van projectmanagement moet breder gekeken worden dan naar alleen de projectmanager. KWD onderkent hierbij de project actoren.

Meer informatie
 

PM-organisatie Professionaliseren

KWD heeft een beproefde aanpak ontwikkeld om de volwassenheid van de PM organisatie te meten en te vergroten. Een meting op zes kerntaken levert je een helder inzicht op verbeterpunten op.

Meer informatie

Project Balanced Scorecard

De Project Balanced Scorecard stelt organisaties in staat om projectsucces vanuit vier verschillende perspectieven te meten – naast tijd en geld.

Meer informatie