Contact

Workshops

Met regelmaat ontwikkelt KWD workshops die dieper ingaan op diverse onderwerpen binnen projectmanagement. Deze workshops zijn afgestemd op actuele trends en de verschillende KWD-publicaties. We kunnen deze workshops op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.

Filter

AgileBeyond

Organisaties willen en moeten vaak continu wendbaar blijven in de huidige een onvoorspelbare omgeving. Agility is een continuüm; na de eerste stap in agile zijn de nodige vervolgstappen te zetten. Hoe stel je dan vast waar je staat? Tegen welke uitdagingen loop je aan, en wat kan je eraan doen? Dit zijn onderwerpen die in deze workshop terugkomen. Agile is de basis, beyond de vervolgstappen. Organisaties die zich verder willen ontwikkelen, zullen een beyond stap moeten zetten. KWD wil graag organisaties die hiermee worstelen helpen om succesvolle resultaten te boeken die ertoe doen.

4 uur
6-10 personen

Project risicomanagement essentials

Projecten brengen, naast kansen, ook onzekerheid en risico’s met zich mee. Een projectteam dat op een proactieve wijze álle risico’s onder ogen ziet en kan aanpakken, brengt het projectresultaat sneller en beter voor elkaar. Dat vraagt realiteitszin, durf en creativiteit!

4 uur
6-20 personen

Canvas projectstrategie

Het goed doordenken van de projectstrategie is een voorwaarde voor projectsucces. In deze workshop doorleef je de dilemma’s, word je je bewust van je eigen routines en ga je concreet aan de slag met de strategie van jouw project.

4 uur
6-12 personen

Project Management Essentials Game

Werk jij in projecten en wil jij meer weten waar het werk van een projectmanager uit bestaat en waar je zoal rekening mee moet houden? Wil jij ook jouw project kunnen organiseren en tot een goed einde leiden, en wil je daarbij leren van de ervaringen van professionals? Schrijf je dan in voor de PM Essentials Game, en leer spelenderwijs de beginselen van projectmanagement.

4 of 8 uur
8-15 personen

De veranderende rol van de projectmanager in een Agile omgeving

Nog niet zolang geleden was het leven van een projectmanager overzichtelijk. De opkomst van Agile heeft daarin verandering gebracht. Maar wat betekent dat precies voor de projectmanager?

1 dagdeel
8-40 personen

Resultaatmanagement

Projectmanagers worden ingezet om projecten in goede banen te leiden. Logisch natuurlijk. Maar KWD gaat een stap verder. Wij managen op resultaten. Dat noemen we Resultaatmanagement.

1 dagdeel
6-10 personen

Besluitvorming bij projecten

In elk project of programma zijn er besluiten die moeten worden genomen door de stuurgroep die het succes van het project of programma kunnen bepalen. Hoe doe je dat in de praktijk?

1 dagdeel
6-10 personen

Teammanagement

Teams vormen de basis van het projectmanagement. Uiteraard wil iedereen een goed functionerend, goed presterend projectteam zien functioneren. Maar vaak is er nog verbetering in samenwerking, motivatie en prestatie mogelijk. Hoe dan? Deze KWD-workshop focust op deze essentials van het projectmanagement.

1 dagdeel
6-10 personen

Project Portfoliomanagement

Project portfoliomanagement is het selecteren en managen van de ‘juiste’ mix van projecten in een of meerdere portfolio’s. Doel is om de beschikbare middelen optimaal toe te (blijven) wijzen en projecten bij te kunnen sturen om het hoogste rendement te blijven realiseren. Deze workshop biedt een basis voor het uitvoeren van portfoliomanagement.

1 dagdeel
4-10 personen
Laad meer items