Contact
De Blues en de Swing in projecten

Project risicomanagement essentials

Projecten brengen, naast kansen, ook onzekerheid en risico’s met zich mee. Een projectteam dat op een proactieve wijze álle risico’s onder ogen ziet en kan aanpakken, brengt het projectresultaat sneller en beter voor elkaar. Dat vraagt realiteitszin, durf en creativiteit!

Creatieve aanpak

Op een bijzondere manier gaan we in deze workshop risicomanagement met het projectteam aan de slag met het inventariseren van de risico’s, het bepalen van de ernst en zwaarte hiervan én het samen afspreken van beheersmaatregelen. De methodische aanpak wordt versterkt door toepassing van creatieve werkvormen uit de muziek en de deelnemers hoeven niet eens muzikaal te zijn! Deze workshop risicomanagement kan worden ingezet tijdens een project-kickoff , een startup, een faseovergang of een andere belangrijke mijlpaal in het project.

Opzet van de workshop

Onder begeleiding van ervaren projectmanagers van KWD, die ook zeer muzikaal zijn, gaan de deelnemers aan de slag met risicomanagement van het project. Eenvoudige muzikale oefeningen wisselen meer traditionele werkvormen af. Deze aanpak brengt ook verborgen risico’s sneller en eenvoudiger aan de oppervlakte. Er ontstaat meer begrip en ruimte voor mogelijk tegenstrijdige belangen, en ook zicht op ‘de onderstroom’ van het projectteam. Een gedegen en gedragen risicomanagement-strategie wordt dus bereikt met een planmatige aanpak en enkele wijze muzikale lessen. Want ook voor projecten geldt ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!’

Na de workshop

Risicomanagement houdt natuurlijk niet op bij de analyse en planvorming, maar is gedurende het gehele projectverloop relevant. De workshop geeft het team hanteerbare en effectieve instrumenten om tijdens de doorlooptijd van het project te blijven gebruiken.

Geïnteresseerd?

Vul dan het onderstaande formulier in voor meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
KWD

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.