Contact

Project Management Essentials Game

Werk jij in projecten en wil jij meer weten waar het werk van een projectmanager uit bestaat en waar je zoal rekening mee moet houden? Wil jij ook jouw project kunnen organiseren en tot een goed einde leiden, en wil je daarbij leren van de ervaringen van professionals? Schrijf je dan in voor de PM Essentials Game, en leer spelenderwijs de beginselen van projectmanagement.

Opzet van de game

De PM Essentials Game is een uniek managementspel, speciaal ontwikkeld om geïnteresseerden in projectmanagement te laten ervaren wat het betekent om een project te organiseren en tot een goed einde te leiden. In de game werken de deelnemers in teams samen aan een project met uitdagingen zoals ze die in de praktijk vaak zullen tegenkomen. Aan de hand van opdrachten leren de deelnemers  in een aantal spelrondes de essentiële onderdelen van het vak.

Een uitdagende opdracht waarin de deelnemers worden geconfronteerd met realistische veranderende omstandigheden, zoals voortgangsproblemen, botsende belangen en onverwachte risico’s. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname en hun ontwikkelde basiskennis op het gebied van projectmanagement.

Inhoud van de game

Doel van de PM Essentials game is om de beginnend projectmanager kennis te laten maken met de essentiële onderwerpen van projectmanagement. Het laat de deelnemers oefenen met de technische competenties van projectmanagement, zoals:

 • Concrete afspraken maken over de projectopdracht
 • Werkbare relaties aangaan met de stakeholders
 • Een goede project organisatie neerzetten
 • Werk inplannen met behulp van de workbreakdown structuur
 • Omgaan met risico’s, verstoringen en voortgangsproblemen
 • Het afsluiten van een project.

Daarnaast oefenen ze hun vermogen om leiding te geven aan de samenwerking met de opdrachtgever, het team en de (interne/externe) projectomgeving. Dit alles in een hoog-energieke en veilige trainingsomgeving waarbij tijdsdruk, complexiteit en verstoringen (projectcrisis) worden afgewisseld met reflectiemomenten en kennisoverdracht.

Aan het eind van de workshop krijgen de deelnemers een certificaat uitgereikt. De game vormt een goede basis voor een verder opleidingstraject in de verschillende projectmanagementtechnieken (zoals Prince2, Agile en IPMA).

Ervaringen van anderen

Andere klanten gingen je al voor. Hieronder een aantal quotes van hun ervaringen:

 • “goede kick-Off voor de start van een project.”
 • “veel praktische tips en handvaten die direct toepasbaar zijn”
 • “veel leerzame oefeningen. Ondanks de uitdagingen een leuke & inspirerende ervaring”
 • “voor ons zeker een vaste waarde in ons development programma”
 • “een leuke maar vooral ook leerzame dag”
 • “geeft een goed beeld wat er bij projecten op je af komt, en hoe je zelf in control blijft.”
 • “erg verhelderend en vooral ook inspirerend”
 • “een zeer positieve ervaring en een aanrader voor anderen!”

Geïnteresseerd?

Wil je jezelf of je medewerkers inschrijven voor de volgende editie van de PM Essentials Game? Vul dan het formulier hieronder in en vermeld eventuele vragen in het opmerkingenveld. Wij nemen spoedig contact op.

Interesse in de mogelijkheden om deze workshop in-company te organiseren? Neem ook dan contact met ons op via het formulier hieronder.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Als je dieetwensen of andere opmerkingen hebt, vul ze hier dan in.
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.