Contact
Iedereen wil graag een goed functionerend projectteam. Maar hoe doe je dat?

Teammanagement

Teams vormen de basis van het projectmanagement. Uiteraard wil iedereen een goed functionerend, goed presterend projectteam zien functioneren. Maar vaak is er nog verbetering in samenwerking, motivatie en prestatie mogelijk. Hoe dan? Deze KWD-workshop focust op deze essentials van het projectmanagement.

Teammanagement richt zich op het verbeteren van de prestaties van het projectteam(s). Goed presterende teams vormen een goede basis voor het succes van een project. De teamsamenstelling is vaak een factor die de projectmanager niet heel sterk kan beïnvloeden. Daarom is het extra relevant om goed te weten hoe het zittende team in elkaar steekt en waar de aangrijpingspunten zijn voor eventuele verbeteringen.

Waar gaat het dan om?

Als we een kenschets mogen maken van een team dat zich concentreert op de collectieve resultaten dan begint het met het vasthouden van prestatiegerichte teamleden. Individualistisch gedrag wordt tot een minimum beperkt. Het team geniet (collectief) van zijn successen, en lijdt (collectief) onder de mislukkingen. Het team heeft baat bij teamleden die individuele belangen ondergeschikt maken aan het teambelang. En het team is gefocust op het te behalen resultaat.

Wat heeft een dergelijk team dan nodig? Op die vraag gaat deze workshop in. In de loop van de jaren heeft KWD verschillende instrumenten opgepikt, ontwikkeld en/of praktisch ingezet. Deze workshop biedt de deelnemers een aantal van deze instrumenten aan. Doel daarbij is natuurlijk de deelnemers beter in staat te stellen om hun teams te managen.

Instrumenten zoals het team assessment. Hoe gaat het team met elkaar om? Zaken zoals vertrouwen, conflicthantering, betrokkenheid, verantwoordelijkheid worden behandeld, met als oogmerk om de prestaties / resultaatgerichtheid te bevorderen.

Doel van de instrumenten is om te herkennen waar het in het team niet lekker loopt. Om dat aan te kunnen pakken en daarmee sfeer, vertrouwen, samenwerking en prestaties te kunnen verbeteren.

Daarnaast zijn er andere instrumenten zoals bijvoorbeeld Belbin, waarmee je aan de slag kunt om erachter te komen hoe de teamrollen in het team zijn ingevuld. Is die samenstelling niet in balans dan loopt het niet lekker in het team en zou bijvoorbeeld kunnen worden overwogen om de samenstelling van het team aan te pakken.

In de workshop komen naast de instrumenten ook methodes, modellen en testen aan de orde. Zoals altijd in de bekende actieve KWD-vorm.

Geïnteresseerd?

Vul dan het onderstaande formulier in voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Als je dieetwensen of andere opmerkingen hebt, vul ze hier dan in.
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.