Contact
KWD geeft in deze workshop vorm aan het begrip ‘Resultaatmanagement’ uit onze bedrijfsnaam.

Resultaatmanagement

Projectmanagers worden ingezet om projecten in goede banen te leiden. Logisch natuurlijk. Maar KWD gaat een stap verder. Wij managen op resultaten. Dat noemen we Resultaatmanagement.

Onze naam is KWD Resultaatmanagement. In de begrippen Kunnen, Willen en Durven liggen de kennis, competenties en het ondernemerschap opgesloten die volgens ons nodig zijn om resultaten te boeken. De stijl waarin je resultaten realiseert duiden wij aan als resultaatmanagement. Maar wat is dat nou precies?

Wij hebben onze visie daarover geschetst in het boekje “Ik wil resultaat!” (deel 6 van de KWD Reeks). In de workshop Resultaatmanagement gaan we met deze materie aan de slag.

Weten we eigenlijk wel wat resultaten zijn? Elke opdrachtgever wil de juiste projectresultaten maar weet hij ook wat zijn organisatie echt nodig heeft? Elke projectmanager zal aangeven dat hij projectresultaten oplevert, maar of dat werkelijk het geval is, is nog maar de vraag. En belangrijker nog: voor projecten is het leveren van resultaat topprioriteit, maar of er op resultaten wordt gestuurd valt nog te bezien.

Projectmanagement richt zich sterk op de proceskant en op de resultaten op de korte termijn, de directe output van het project. Resultaatmanagement gaat verder. Hierbij zijn zaken van belang als houding en gedrag, beoordelingsvermogen, doelgerichtheid en ondernemerschap.

In deze workshop staat de vraag centraal: Hoe manage ik resultaat? Daarbij brengen we zowel de ‘harde’ instrumenten uit de projectmanagement wereld en de softe skills uit de gedragswereld bij elkaar. De (project)manager die deze combinatie beheerst en in onderlinge samenhang toepast, bereikt optimale resultaten.

We gaan dieper in op ons resultaatmanagement framework, waarin het resultaatmanagement wordt beschreven via 4 kerncompetenties. Beoordelingsvermogen, beeldvorming, realisatievermogen en verbinden. Daarbij hebben we het telkens over de benodigde harde instrumenten en de soft skills die daaraan complementair zijn. Voor alle vier de gebieden biedt de workshop toelichting, tips en tricks. Hierin is ook plaats voor de relatie tussen de opdrachtgever en de resultaten boekende (project)manager. Dit zijn immers de belangrijkste actoren in het spel; ieder afzonderlijk kunnen ze succesvol zijn maar in onderlinge samenwerking komen de resultaten toch wat makkelijker tot stand.

Deze workshop maakt gebruik van de test ‘Resultaatmanagement’ uit de KWD projectmanagement app (www.kwdrm.nl/KWD-app). Deelnemers krijgen het boekje ‘Ik wil resultaat” uitgereikt.

Geïnteresseerd?

Vul dan het onderstaande formulier in voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Als je dieetwensen of andere opmerkingen hebt, vul ze hier dan in.
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.