Contact
Waarde creëren die ertoe doet in agile projecten

Projectstrategie: Roadmap naar projectsucces

Organisaties draaien op routines. Gelukkig wel. Stel je voor dat een verzekeraar bij iedere nieuwe polis moet bedenken hoe hij dit gaat administreren. Voor heel veel handelingen en situaties maken we gebruik van routines. Alles draait om routines, ook bij projecten. In ons boekje kun je lezen dat het niet altijd verstandig is om blind te varen op routines. Daarom besteden wij aandacht aan projectstrategie.

In dit boek proberen wij de lacune in het kennisgebied van projectmanagement te vullen: de lacune van het strategisch denken en handelen in individuele projecten. Te vaak wordt er vanuit de bestaande projectroutines geacteerd en verondersteld dat het dan wel goed komt. En als het niet goed gaat (wat nogal eens gebeurt) dan wordt het repertoire van control-routines uitgebreid.

Strategisch denken is een ondergeschoven kindje in het vakgebied. In de gevestigde projectmanagement standaarden, zoals de PMBoK, IPMA Certification Body en Prince2, wordt er weinig aandacht aan besteed. Vooral dat wat strategisch denken en handelen heel anders maakt dan operationeel denken en handelen wordt genegeerd. In dit boek bieden wij een praktisch framework, waarmee projectstrategisch denken een nadrukkelijke plek krijgt bij de start én uitvoering van projecten. Dit framework hebben wij ook in een projectstrategie canvas. Deze kan hier aangevraagd worden. Het projectstrategie canvas biedt de handvatten om tot een solide projectstrategie te komen.

Hoe aan te vragen?

Het boek is bestemd voor managers van projectmanagement afdelingen, programmanagers en multi-projectmanagers in dienst bij profit en non-profit organisaties. Geïnteresseerden die in deze doelgroep vallen, kunnen het boek gratis aanvragen. Andere geïnteresseerden betalen euro 9,95. Dit bedrag is inclusief btw en verzendkosten. Je bestelt het boek via onderstaand formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
KWD