Contact
Facilcom

Operatie Veilige Laptop

De nachtmerrie van ieder bedrijf; gegijzeld of gehackt worden. Ook vorig jaar berichtte de nieuwszenders weer diverse malen over aanvallen met gijzelsoftware. Zo was er in februari 2023 het bericht van het NOS over een wereldwijde aanval met gijzelsoftware op duizenden servers. Ook de KNVB was in april het doelwit van hackers, bericht RTL nieuws.

Project case

De voelbare digitale dreiging was  voor Facilicom voldoende reden  om te starten met “Operatie Veilige Laptop”.  De naam van het project, waarbij alle medewerkers van Facilicom in Nederland en België werden opgeroepen om hun werk-laptop te komen wisselen voor een exemplaar met moderne software en een adequate beveiliging.

Resultaat

In een periode van 24 weken werden er bijna 3000 laptops omgewisseld en opnieuw gebruiksklaar gemaakt. Hierdoor kunnen de medewerkers van Facilicom nu op een beveiligde laptop gebruik maken van alle moderne Faciliteiten van Office365.

Opdracht

De opdracht was concreet en eenduidig: Zorg dat alle medewerkers binnen Facilicom zo snel mogelijk hun oude laptop omwisselen voor een beveiligde laptop met een technisch moderne werkplek. Dat was de opdracht van Eric Otto (CEO van de Facilicom Group) in mei 2023.

Alle medewerkers voorzien van een veilige moderne laptop. Dat klinkt als heel eenvoudig, maar Facilicom is een van de grootste dienstverlenende organisaties in Nederland. Medewerkers verspreid over Nederland en België werken in de schoonmaak, de beveiliging, de catering, de bouw, de zorg, de installatietechniek en andere takken van facility management. Verspreid over meer dan 100 locaties, in winkelcentra, op kantoren, in gevangenissen en buurthuizen. Een flinke operatie!

Om al deze medewerkers goed te kunnen helpen, bij het omwisselen en in gebruik nemen van hun veilige laptop, werden er 10 wissellocaties gekozen. Daarnaast werd er een wisselteam gevormd met diverse disciplines:

Dit project kende een strakke aansturing en een repeterende cadans. Wekelijks kwamen de projectmanagers van de diverse leveranciers bij elkaar om de planning af te stemmen en om het proces waar nodig bij te sturen. Het wisselteam begon iedere wisseldag met een dag-start en eindigde altijd met een evaluatie tijdens de dag-einde meeting. Zo zat iedereen kort op de bal en werd er direct bijgestuurd indien nodig. Het team het voor elkaar om in 24 weken op 10 locaties meer dan 3000 Facilicom medewerkers te voorzien van een moderne en veilige laptop, daarmee was dit project een groot succes.

KWD

Wil je ook resultaat?

Samen succesvolle resultaten behalen, daar ligt onze focus. De resultaatmanagers van KWD vertalen praktisch en pragmatisch de wensen en eisen van opdrachtgevers in concrete (project)resultaten.