Contact
De basis van het projectmanagement in 9 filmfragmenten

Bouwval Gezocht – Projectmanagement essentials

Deze workshop is een (soms hilarische) introductie in de projectmanagement essentials. Hiervoor gebruiken we het bekende TV-format “Bouwval gezocht”. De deelnemers gaan actief aan de slag met een aantal projectbeheersingsthema’s, die worden geïllustreerd door een bouwproject.

De basis van het projectmanagement wordt gevormd door de maatregelen die een projectmanager neemt om zijn project professioneel te beheersen. Leveren wat er geleverd moet worden, volgens de gemaakte afspraken. Die beheersing komt niet zomaar tot stand, daarvoor is denkwerk nodig op voorhand, maar ook bijsturing gaande het project, waarbij inzicht in de stand van het project een grote rol speelt.

Kortom, de ‘essentials’ van het projectmanagement vak. Onderwerpen waar nogal eens aan voorbijgegaan wordt, terwijl het belangrijk is en blijft om de basis van het projectmanagement goed neer te zetten om een project te kunnen beheersen. Elementen die je niet later ‘even’ aan het project toevoegt.

Het succes van een project wordt onderbouwd door het goed nadenken over en het inrichten van de projectmanagement fundamenten. Andersom kan een project niet succesvol zijn, juist door het niet goed de tijd en aandacht nemen voor deze basis.

De workshop ‘Bouwval gezocht’ staat stil bij een negental aspecten van de projectbeheersing. Onderwerpen zoals opdrachtgever-opdrachtnemer relatie, de kwaliteit van het vooronderzoek, planning en voortgang, management van het projectbudget, en beheersing van de scope.

Dit doen we aan de hand van fragmenten uit een aflevering van de TV-serie “Bouwval gezocht”. Dit TV-format is bekend van RTL4, waarbij per aflevering één metamorfose wordt gevolgd met als presentator Peter van der Vorst waarbij de bouwdeskundige Bos Sikker advies geeft. In de gebruikte aflevering worden de ontwikkelingen bij de verbouwing van een huis gevolgd in een aantal stappen. Hierbij gaat lang niet alles zoals voorzien, dus genoeg stof om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen.

Als in veel KWD-workshops is de actie hier niet ver weg. Iedereen is in beweging, en iedereen doet mee. De workshop kent ongeveer 9 vragen uit basis van het projectmanagement. Hierbij nemen de deelnemers letterlijk een positie in. Aan de hand van de stellingname van de deelnemers gaan we het gesprek aan en faciliteren we de onderlinge discussie.

Geïnteresseerd?

Vul dan het onderstaande formulier in voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Als je dieetwensen of andere opmerkingen hebt, vul ze hier dan in.
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.