Contact
LKQ Fource

Een nieuwe multifunctionele vestiging

KWD’er Patrick van Delft heeft de oplevering van een nieuwe multifunctionele vestiging voor LKQ Fource begeleidt. Vier bedrijfsonderdelen onder één dak, naadloze samenwerking en een topniveau van efficiëntie. Patrick bracht de verschillende teams samen om tot optimale resultaten en oplossingen te komen en maakte van dit ambitieuze project een succes. 

Project case

LKQ Fource is de snelgroeiende marktleider op het gebied van inkoop, distributie en verkoop van automaterialen en tools in de Benelux en Frankrijk. Ze levert haar producten en diensten aan o.a. grossiers, garages en schadebedrijven. Om ervoor te zorgen dat de service ook in de toekomst gewaarborgd blijft en alle garages nog dezelfde dag de benodigde auto-onderdelen krijgen, moet er een nieuwe multidisciplinaire vestiging komen, waar een Rapid Fulfilment Center, Branch, Automotive Academy en een Sales Office voor het eerst op 1 locatie worden gecombineerd. 

Resultaat

Het resultaat is een prachtig nieuw pand waarin 4 verschillende bedrijfsonderdelen letterlijk onder 1 dak huizen, waardoor samenwerking en synergie verbeterd zijn. Het multifunctionele pand bevat naast een Rapid Fulfilment Center, voor snelle belevering van automaterialen, nu ook een lokale Branch, een Sales kantoor en een Automotive Academy met workshop en trainingsfaciliteiten. Door het combineren van al deze activiteiten op 1 locatie ontstaat er ook voor de klanten van LKQ een beter beeld van wat het bedrijf allemaal doet. Het eindresultaat is dus zowel een tevreden gebruiker als een tevreden klant. 

Opdracht

Het doel van het project is helder: een nieuw multifunctioneel pand opleveren van waaruit 4 verschillende bedrijfsonderdelen hun activiteiten zo optimaal mogelijk kunnen uitvoeren en zowel de medewerkers als de klanten zich prettig en welkom voelen. 

 De belangrijkste taak van Patrick was om al deze verschillende bloedgroepen samen te brengen en samen tot besluiten en resultaten te komen. Grootste uitdaging hierbij was dat de dagelijkse operatie, op de oude locaties, daarbij natuurlijk gewoon door moest gaan.  

De aanpak om vanuit de verschillende bedrijfsonderdelen een multidisciplinair team te vormen werkte prima. Door continu samen over ontwerpen en oplossingen na te denken i.p.v. elk onderdeel voor zich, versterkten de teamleden elkaar en was het makkelijker om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. Bovendien maakte dit de besluitvorming sneller en eenvoudiger, omdat het altijd meteen om een breed gedragen oplossing ging. 

Een ander aspect dat zeker geholpen heeft, is dat de Patrick voor belangrijke activiteiten altijd een plan B klaar had liggen. Hierdoor was het project in staat om diverse tegenvallers (vervuilde grond, late aansluiting op het elektriciteitsnetwerk, late oplevering glasvezelaansluiting, etc.) goed op te vangen en toch op tijd het resultaat te leveren. 

 

“ Patrick voelt inmiddels aan als een medewerker van de eigen organisatie, is daarin goed ingebed, en kan als externe projectmanager beslissingen afdwingen waar de staande organisatie dat niet of veel minder effectief kan. Belangrijk is ook dat we ons konden blijven focussen op de dagelijkse logistieke operatie. ”
Opdrachtgever Loek Beekman, COO LKQ Fource
KWD

Wil je ook resultaat?

Samen succesvolle resultaten behalen, daar ligt onze focus. De resultaatmanagers van KWD vertalen praktisch en pragmatisch de wensen en eisen van opdrachtgevers in concrete (project)resultaten.