KPN Mobile

Case: KWD legt basis voor KPN 4G netwerk

Eind 2011 is er een start gemaakt met de modernisering van het mobiele 2G netwerk dat de basis vormt voor verdere ontwikkelingen en innovaties. Het einddoel is de introductie van de nieuwe generatie mobiele telefonie, het zogenaamde 4G netwerk, met zeer snelle dataverbindingen.

 

Resultaat

Het resultaat van alle inspanningen is een aangepast core netwerk wat tijdig gereed was voor de live pilot met voldoende functionaliteit. Nadien zijn er nog diverse aanpassingen gedaan en patches geladen die de volledige functionaliteit van het netwerk hebben bewerkstelligd.

De eerste helft van 2013 heeft het deelproject nog enkele specifieke oplossingen gerealiseerd op het gebied van signalering (SCTP Multihoming).

Opdracht

Bij aanvang van de werkzaamheden van de KWDer is het project al enkele maanden onderweg. De voortgang is verre van optimaal en de besturing van de noodzakelijke wijzigingen in het core netwerk, tot dan toe onderdeel van een ander deelproject, is onderschat.

De opdracht is om een deelproject voor het core netwerk op te zetten en te besturen met als doel terug op koers te komen met de rest van de deelprojecten.

Met de designers en testers heeft de KWDer een plan opgesteld waarbij de originele planning zoveel mogelijk gehandhaafd wordt en zijn deel-ontwerpen geformuleerd, wat een positief effect heeft op de gehele voortgang.

De deel-ontwerpen worden sequentieel getest in een langdurig test traject, waaraan de R&D afdelingen van beide leveranciers een grote bijdrage hebben moeten leveren. Na een traject van 6 maanden intensief samenwerken met testers, designers en R&D afdelingen (inclusief 6 minor en major patches) wordt een compleet design opgeleverd waarmee in het live netwerk een pilot gestart kan worden.

Projectdetails

Innovatie
Telecom

Gefeliciteerd met de implementatie van het SCTP design. Dit is in NeMo één van de meer complexe delen geweest. Niet alleen vanwege de techniek, maar ook omdat de KWDer heel veel partijen met verschillende meningen die roepen dat het echt niet kan bij elkaar moest houden.
Het feit dat dit zonder noemenswaardige problemen is verlopen verdient een pluim.

Opdrachtgever Anja Raijmakers, Manager Mobile Innovation

Deel de case

  • Richard van 't Noordende

    Projectmanager

    Resultaatgerichte en gedreven projectmanager met een voorliefde voor een pragmatische aanpak. No-nonsense instelling, gericht op het team, de mens en plezier in het werk.

    Meer over Richard van 't Noordende

  • Richard van 't Noordende

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht