Sturen op waarde met Agile

Waarde nog een ongedefinieerd begrip in de praktijk

In de agile praktijk wordt het woord “waarde” veel gebruikt maar vaak blijkt er in organisaties geen overeenstemming te zijn over wat dit woord inhoudt.

 

Erik van Daalen doet samen met Rini van Solingen onderzoek naar sturen op waarde met Agile. Bij hun onderzoek stellen zij de vraag “Hoe kun je in de praktijk goed sturen op waarde bij Agile?”. Het artikel dat zij hierover schreven in het magazine van AG Connect kun je hieronder lezen. Naast hun bevindingen, vind je hierin ook 8 maatregelen om het sturen op waarde concreet te maken.

Artikel AG Connect 

Fullscreen Mode

 

Hulp nodig?

Herken je de geschetste problemen binnen jouw organisatie en heb je hulp nodig? Of wil je juist voorkomen dat je met deze problemen te maken krijgt? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek.

Agile geschikt/ongeschikt

Wil jij weten of jouw organisatie geschikt is voor agile? Lees dan ons boekje  Agile geschikt/ongeschikt. Je kunt ook een test in de KWD-app invullen: is mijn organisatie agile geschikt of ongeschikt? De KWD-app is te vinden in de App-store en Google Play store.

Over de auteurs

Erik van Daalen is senior project- en agile manager bij KWD Resultaatmanagement en onderzoeker. Hij is auteur in de KWD-Reeks en, samen met o.a. Rini van Solingen, medeauteur van het nog uit te brengen boek van KWD Resultaatmanagement over wat er ‘beyond agile’ verwacht kan worden.

Rini van Solingen  is CTO bij Prowareness We-On en deeltijdhoogleraar aan de TU Delft. Hij is auteur van meerdere (agile) boeken en spreker op o.a. de KWD Vakdag.

Blogdetails

01-04-2021
Publicaties
  • Erik van Daalen

    Senior Project Manager

    Pragmatische zelfstartende traditioneel / agile projectmanager die zich kenmerkt door zijn drive, besluitvaardigheid en duidelijkheid. Analyseert vraagstukken snel, scherp en gestructureerd. Neemt ownership, heeft oog voor ieders belangen, en zorgt voor verbinding binnen en buiten zijn projectorganisatie.

    Meer over Erik van Daalen

  • Erik van Daalen

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht