Contact

Who's Next?

KWD heeft veel ervaring in projectmanagement en programmamanagement wil deze kennis graag delen met de nieuwe generatie jonge talentvolle projectmanagers via KWD NEXTKWD-collega Koen van Lochem is één van de KWD’ers die deelneemt aan het KWD NEXT traject. Waarom is KWD gestart met KWD NEXT? Hoe heeft Koen het KWD NEXT traject ervaren en hoe heeft hij invulling gegeven aan zijn ontwikkeling? 

Werken bij KWD

Het ontstaan van KWD NEXT

Het begon allemaal in de zomer van 2021 met de vraag hoe we de kennis en ervaring van de huidige collega’s kunnen borgen. Het idee om een nieuwe generatie projectmanagers op te leiden en te laten samenwerken met de ervaren collega’s was al snel geboren. Maar hoe geef je dat vorm? Het was immers nieuw voor KWD om minder ervaren collega’s aan te nemen. Er kwamen veel vragen op, zoals: wie zoeken we dan, hoe vinden we deze collega’s, hoe gaan we ze opleiden, hoe gaan we ze ervaring laten opdoen, hoe kunnen we het coaching traject vormgeven? En zo waren er wel meer vragen te bedenken en te beantwoorden!

Tijdens deze fase meldde zich toevallig de eerste kandidaat. Zo konden we onze gedachten meteen toetsen, plannen maken en hadden we een vliegende start. KWD werft voor KWD NEXT actief jonge talenten met een paar jaar (gerelateerde) werkervaring. Kandidaten die ambitieus en gemotiveerd zijn om zich te ontwikkelen zowel binnen het vakgebied als op persoonlijk vlak, die stevig in hun schoenen staan en durven te zeggen waar het op staat op een natuurlijke wijze. Zogezegd, zo gedaan.

Hoe ziet het KWD NEXT programma eruit?

Bij je eerste opdracht werk je samen met een ervaren KWD’er, voor de nodige begeleiding en kennisoverdracht in je project. Dit kan, afhankelijke van je ervaring, een eigen opdracht binnen een groter project zijn of in de rol als projectmanagement ondersteuning (PMO).

Naast deze begeleiding in je opdracht krijg je ook een coach. Dit is een ervaren KWD’er, met coachende vaardigheden. De coach helpt je bij je ontwikkeling, dit betreft eventuele vraagstukken binnen de opdracht, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling.

Na indiensttreding bij KWD word je uitgenodigd om een assessment te maken van 1 dag. Hier komt vervolgens een ontwikkelprofiel uit. De uitkomsten kan je goed gebruiken in je persoonlijke ontwikkelplan. Je coach helpt bij het opstellen van een ontwikkelplan en om haalbare doelen te stellen. Zo houd je naast je werkzaamheden als projectmanager in opdrachten ook controle op je persoonlijke ontwikkeling!

Naast je klantopdracht kom je eens in de 2-3 maanden samen met je collega NEXT’ers. Hier worden cases en topics behandeld waar je als NEXT’er mee te maken hebt of waar iemand wel eens tegen aanloopt. Een goede gelegenheid om in een gelijkwaardige omgeving kennis en ervaringen te delen. Het zorgt vaak voor goede discussies, maar biedt ook de mogelijkheid om je collega’s beter te leren kennen!

De ervaringen van KWD NEXT’er Koen een jaar na de start

Een jaar geleden begon ik mijn avontuur als NEXT’er bij KWD. En tot op heden is het een waardevol en leerzaam jaar geweest!

Ik ben begonnen als projectmanager bij de Aeres groep. Hier kreeg ik mijn eigen opdracht. Wel waren er al meer KWD-collega’s bij Aeres aan het werk om mij te ondersteunen. Dit was voor mij een fijne start. Wanneer ik tegen dingen aanliep, dan waren deze vragen snel gesteld en opgelost. Wat voor mij een snelle start opleverde binnen de opdracht.

Bij KWD krijg ik de vrijheid om mijn eigen koers te bepalen en de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn persoonlijke groei. Het is duidelijk dat ontwikkeling een centraal thema is binnen KWD. Als NEXT’er krijg ik echt de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Mijn eerste stap was om het Prince2 foundation examen te halen. Deze wordt ook veel toegepast binnen de Aeres groep en is daarnaast een basis onderdeel van de harde kant van projectmanagement.

Naast het ontwikkelen van mijn hard skills, heb ik ook de gelegenheid gehad om te werken aan mijn soft skills door het volgen van een specifieke training. Deze zachte vaardigheden zijn minstens zo belangrijk als mijn technische kennis. Het motto van KWD, “je kan alles vragen,” wordt hier echt in praktijk gebracht. Als ik geloof dat een bepaalde training mijn vaardigheden naar een hoger niveau kan tillen en ik kan dit goed onderbouwen, dan is er veel ruimte voor dergelijke mogelijkheden. Dit alles heeft mij in staat gesteld om snel mijn weg te vinden in de wereld van projectmanagement.

Meerdere keren per jaar organiseert KWD interne vakdagen en bijtanksessies, waarbij KWD’ers elkaar ontmoeten, ervaringen delen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in project- en programmamanagement. Deze bijeenkomsten dragen echt bij aan kennisoverdracht en mijn gevoel van verbondenheid met het KWD-team. Hoewel we vaak op locatie werken bij opdrachtgevers, bieden deze evenementen de gelegenheid om mijn mede-KWD’ers op zowel formele als informele wijze te leren kennen.

Het is een geweldige plek om te groeien, te leren en te werken aan uitdagende projecten. Ik ben dan ook erg blij dat ik deel uitmaak van dit mooie team van KWD’ers.

KWD

Koen van Lochem

Enthousiaste, pragmatische resultaatgerichte manager die passende oplossingen creëert bij project uitdagingen. Betrekt hierbij de juiste mensen om de resultaten te realiseren met een hands-on mentaliteit. Kijkt naar de kwaliteiten en interesses van het team en omgeving hoe iets sneller, makkelijker en of betrouwbaarder kan bij zijn projecten.

Meer over Koen van Lochem