Contact

Mijn eerste twee jaar bij KWD

In oktober 2021 zette ik mijn eerste stappen bij KWD Resultaatmanagement als de allereerste KWD Next’er. Wat begon als een sprong in het diepe, werd een reis van ontdekking en groei. Van mijn eerste opdracht tot mijn huidige rol als projectmanager voor de nieuwe KWD-website, de afgelopen twee jaar hebben mij kansen en persoonlijke ontwikkeling gebracht. 

Medio 2021 stond ik voor een keerpunt in mijn carrière. Ik wilde me ontwikkelen als projectmanager en stuitte op die kans bij KWD Resultaatmanagement. Dit artikel vertelt het verhaal van mijn eerste twee jaar bij KWD, van de twijfels bij het begin tot mijn huidige rol als projectmanager en de uitdagingen die ik heb aangepakt. 

Mijn reis bij KWD begon met aarzeling. Zou ik passen bij een bedrijf dat bekend staat als de expert in project- en programmamanagement? Na het lezen van de vacature voor Agile projectmanager en een inspirerend gesprek met Fred Bons, besloot ik de sprong te wagen.  

Mijn eerste opdracht bracht me naar het Albeda College in Rotterdam, waar ik drie projecten met collega Dennis Barendse oppakte. Binnen de kortste keren kreeg ik de kans om zelfstandig te werken en mijn competenties als projectmanager verder te ontwikkelen. Vervolgens wachtte het Koning Willem 1 College in Den Bosch op mij. Daar werd ik verantwoordelijk voor het project Financiën en Inkoop, onderdeel van het programma voor de migratie van systemen. KWD-collega en programmamanager Arjan IJdo was er om me bij te staan. Erg typerend voor KWD: collegialiteit en ondersteuning staan centraal. 

Wat mij in het bijzonder aansprak aan KWD, was de kans om snel te leren en te groeien. Ook kreeg ik de mogelijkheid om buiten mijn klantprojecten bij te dragen aan het bedrijf. In 2022 deed ik een onderzoek naar de congruentie tussen de KWD-website en de werkelijke identiteit van KWD, wat leidde tot mijn huidige opdracht: de ontwikkeling van de nieuwe KWD-website. 

De kansen bij KWD kunnen er helaas ook voor zorgen dat je te veel hooi op je vork neemt. Je hebt zelf de regie en het is belangrijk goed voor jezelf te bepalen wat de scope wordt van je persoonlijke ontwikkeling. Ook daar heb ik ondersteuning gevonden bij de senior KWD-collega’s zodat ik in mijn eigen en juiste tempo heb kunnen ontwikkelen. 

Mijn twee jaar bij KWD Resultaatmanagement waren een avontuur vol groei en nieuwe kansen. Als KWD Next’er heb ik niet alleen mijn projectmanagementvaardigheden aangescherpt, maar heb ik ook de kans gekregen om bij te dragen aan de toekomst van KWD door het herontwerpen van de website. Dankzij mijn coach, de diversiteit aan projecten, en de kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, kijk ik uit naar mijn volgende stappen binnen KWD. Wat begon als een sprong in het diepe, heeft zich ontwikkeld tot een carrière bij een bedrijf dat niet alleen ambitie ondersteunt, maar het ook waarmaakt. 

KWD

Peter van Dongen

Ondernemende, verbindende en resultaatgerichte manager die effectief werkt. Met zijn sterk analytische vermogen, krijgt hij snel inzicht in nieuwe informatie om daar logische conclusies uit te trekken en deze te delen met zijn omgeving.  Als bruggenbouwer zorgt hij voor afspraken en structuur. Zijn Agile mindset focust zich op het ontwikkelen van waardevolle resultaten voor mensen en organisaties.

Meer over Peter van Dongen