Contact

KWD dineert in de Bijlmerbajes

KWD-collega’s hebben een diner in een bijzondere omgeving. Een bijzondere traditie is het zomerdiner dat voorafgaand aan de vakantieperiode plaatsvindt, en dit jaar was het echt een memorabele ervaring: we kwamen samen in de voormalige Bijlmerbajes.

Op 6 juli vond het jaarlijks terugkerende KWD zomerdiner plaats.  Met de zomervakanties in aantocht, de perfecte gelegenheid om samen te komen en bij te praten.

Samen met mijn 50 KWD-collega’s waren we te gast bij restaurant de Maaltuin in de Bijlmerbajes. De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken zoals kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen.  Deze editie vond plaatst op de unieke locatie de Bijlmerbajes. 

Als KWD-collega’s brengen we vaak onze tijd door op klantlocaties, wat betekent dat we elkaar niet elke dag zien. Om toch de banden te versterken, kennis en ervaringen uit te wisselen en aan teambuilding te doen, komen we regelmatig samen tijdens: vakdagen, gezamenlijke trainingen, bijtanksessies en diners. Het zomerdiner vindt elk jaar voorafgaand aan de vakantieperiode plaats, dit jaar was dat in de voormalige Bijlmerbajes.

Zomerdiner KWD in de Bijlmerbajes

“Bij KWD geloven we in de kracht van samenkomen, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Onze traditie van het zomerdiner op bijzondere locaties is één van de vele manieren waarop we de teamgeest versterken en het onderlinge begrip vergroten. Ik kijk nu al uit naar onze volgende bijeenkomst. Dat is een vakdag waarin we middels workshops onze kennis en kunde met elkaar delen.” vertelt David Leeuwenburgh (projectmanager bij KWD).

De keuze voor de Bijlmerbajes als locatie voor ons zomerdiner maakte het dit jaar extra speciaal. Dit historische complex, ooit bekend als een van de meest beruchte gevangenissen van Nederland, is nu omgetoverd tot het pop-up restaurant de Maaltuin. Het was een fascinerende ervaring om door de imposante sluisdeuren te worden verwelkomd en vervolgens een rondleiding te krijgen door de bajes, waar we werden meegevoerd door de intrigerende verhalen die nog altijd in de muren weergalmen.

“Wat ik een bijzonder feit vond was dat er bij de oplevering in 1978 van de gevangenis geen tralies voor de ramen waren. De architect wilde dat niet. Na 100 en 1 ontsnappingen zijn er toen alsnog tralies geplaatst.” verteld Chelsea Room (projectmanager bij KWD).

In de voormalige wasruimte, die nu dienst doet als eetruimte, genoten we van een heerlijk diner. Hier werd de parallel getrokken tussen het bereiden van een smakelijke maaltijd en het managen van een project. Net zoals het samenstellen van de juiste ingrediënten, in de juiste volgorde essentieel zijn voor een geslaagd gerecht.  

Het zomerdiner markeert het begin van de zomervakanties, waarin veel van onze collega’s zullen genieten van welverdiende rust en ontspanning. Het is een periode waarin we even afstand nemen van ons dagelijkse werk en nieuwe energie op te doen voor toekomstige uitdagingen. Deze avond bood mij de gelegenheid om niet alleen te ontspannen en bij te praten, maar ook om onze successen samen te vieren.

KWD

Marcel Geraads

Een ervaren project, programma en lijnmanager. Ruim 30 jaar ervaring in diverse rollen bij zowel profit als non-profit organisaties. Marcel heeft veel ervaring met het werken op het snijvlak van bestuur, organisatie en techniek en weet teams succesvol te leiden naar een resultaat. Kan goed luisteren, weet anderen te inspireren en mee te nemen in de gewenste verandering.

Meer over Marcel Geraads