Contact

Interne vakdag 2023

Als KWD-ers zijn we natuurlijk collega’s maar tijdens ons dagelijks werk zijn er maar weinig die direct samenwerken.. Daarom komen we in het kader van vak-ontwikkeling en teambuilding een aantal keer per jaar bij elkaar. Dit keer op de sportieve locatie; HUP hotel in Mierlo. Het thema van deze dag: projectsucces in de praktijk

Sturen op projectsucces!

Tijdens de vakdag van 16  en 17 november 2023 stond het thema sturen op projectsucces centraal. Wanneer is een project succesvol? En kun je daar op sturen? Het is een ontdekkingstocht denk aan de  aspecten van succes, projectbesturing en stakeholders.   Uiteindelijk leidt dat naar een visie en aanpak om samen te sturen.

Meer hierover lees je in het KWD boekje:
Sturen op projectsucces”.

Sport en spel

De vakdag begon traditiegetrouw op donderdagmiddag met  teambuilding. Deze keer  was het anders vormgegeven. Geen gemeenschappelijk activiteit maar organiseerde  collega’s onderling activiteiten. Voor een aantal sportieve collega’s organiseerde ik een mountainbike tocht door de mooie Brabantse bossen. Een aantal andere collega’s kozen ervoor om te squashen in het hotel. En weer een andere groep is gaan golven. Voor ieder wat wils!

Na het diner stond er het eerste heuse KWD bowlingcompetitie op het programma. De volgende ochtend was er ook nog de mogelijkheid om een sportieve work-out te volgen onder leiding van collega Richard.

Projectsucces in de praktijk

Op vrijdag begon de dag met het toetsen van ons eigen beoordelingsvermogen. Aan de hand van een praktijkcasus gingen we aan de slag. KWD’er Barry Peters  en Andre Pals  namen ons stap voor stap mee in hun programma bij SHV Energie. Na de eerste toelichtingsronde gingen we in groepjes van vier uit elkaar met de opdracht om te komen tot een nieuwe aanpak voor een deelproject, zodat deze toch succesvol live kan. Dit leverde levendige discussies op. Waar zitten de echte pijnpunten in dit project? Hoe gaan we om met de politiek? Vervolgens presenteren we dit aan één van de andere groepen. De ochtend sloten we met een lessons learned vanuit het project.

In de middag kwam er een ander deel van het programma aanbod. Voor elke projectmanager wel bekent; er komt meer scope en niet genoeg tijd. Deadline blijft staan……. Wat ga je doen en hoe maak je verschil?

Het belangrijkste doel van deze dag is te leren van elkaar.

Kennis Willen Delen in de praktijk!

Een mooie dag waarop je op en top KWD’er voelt.

KWD

Tim Geusens

Tim is een allround resultaatmanager met een praktijkgerichte insteek. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring als programma- en projectmanager in complexe projecten met strategische en tactische vraagstukken. Tim begrijpt de business behoefte, kan goed communiceren met vaklieden en schakelt gericht met opdrachtgevers. Hij denkt en benadert een project vanuit de klant- en business doelstellingen.

Meer over Tim Geusens