KWD Kids

Een passie voor muziek

Als KWD-projectmanager werk ik al jaren dagelijks aan de mooiste projecten en vind ik het geweldig om samen met mijn team een mooi resultaat te behalen. Een groot deel van mijn vrije tijd besteed ik de laatste jaren samen met mijn gezin aan de grote passie van mijn kinderen: muziek! Adinda (12) en Matthijs (14) spelen allebei op hoog niveau muziek en hebben op hun jonge leeftijd ook al heel mooie resultaten bereikt.

 

Bepaald niet met de paplepel

Onze beide kinderen toonden al op zeer jonge leeftijd erg veel interesse in muziek en muziek spelen. Dat terwijl mijn vrouw Tiena en ik geen van beiden een instrument bespelen. Sterker nog, we kunnen nog geen noot lezen. Het is ze dus bepaald niet met de paplepel ingegeven. Adinda hoorde toen ze drie was de prachtige vioolklanken uit Schindler’s List en wist meteen dat ze viool wilde spelen. Matthijs wilde in eerste instantie graag cello spelen, maar toen bleek dat de cellolessen tegelijk vielen met zijn voetbaltraining, heeft hij voor gitaar gekozen. Een keuze waar hij tot de dag van vandaag bepaald geen spijt van heeft.

Zowel Adinda als Matthijs begonnen zoals zoveel kinderen met hun muzieklessen op de lokale muziekschool. Al snel bleek dat ze er niet alleen heel veel plezier in hadden, maar dat ze er ook veel talent voor hebben. Al na een paar jaar gaven de viool- en de gitaardocent onafhankelijk van elkaar bijna gelijktijdig het advies om eens auditie te doen bij het conservatorium.

Jong Talent programma

Binnen een jaar van elkaar hebben Adinda en Matthijs beiden auditie gedaan en zijn toegelaten tot het Jong Talent programma van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier krijgen ze nu les van topdocenten op het gebied van viool en klassiek gitaar. Ze volgen hier hun lessen meerdere keren per week na schooltijd en op zaterdag. Naast veel praktijklessen is er ook aandacht voor bijvoorbeeld samenspel, muziektheorie en compositie.

Sinds ze deelnemen aan dit programma van het conservatorium is het heel snel gegaan. Ze krijgen beiden veel kansen om voor te spelen en op te treden, zowel in kleine gezelschappen als voor groter publiek. Optreden vinden ze allebei het mooiste dat er is, omdat dit je de kans geeft je muziek en passie over te brengen op anderen en je kunt proberen om mensen echt te raken met je muziek.

Prachtige ervaringen

Onderdeel van het Jong Talent programma is dat je zo nu en dan ook meedoet aan een muziekconcours, waarvan er jaarlijks meerdere georganiseerd worden. Op die manier leer je als musicus (en als mens) toe te werken naar een bepaald doel en probeer je daar een mooi resultaat neer te zetten. Matthijs en Adinda hebben al aan diverse concoursen meegedaan en wonnen al aardig wat prijzen. Zo won Adinda prijzen bij de Muziekwedstrijd (van het Prinses Christina Concours), het Jong Talent Concours Maassluis, het Peter de Grote Festival en het Nederlands Vioolconcours. Matthijs won prijzen bij de Muziekwedstrijd, het Jong Talent Concours Maassluis, het Prinses Christina Concours en het Antwerpen Gitaarfestival.

De meest bijzondere ervaringen tot nu toe zijn toch wel de deelname van Adinda aan Holland’s Got Talent (RTL4) en van Matthijs aan Superkids (SBS6). Beiden wisten zich te plaatsen voor de grote finale; Adinda werd in haar finale uiteindelijk derde en Matthijs werd in zijn finale tweede. Andere prachtige ervaringen die ze al op jonge leeftijd hebben mogen meemaken zijn: het Kinderprinsengrachtconcert, Podium Witteman, solist met het Noord Nederlands Orkest (Adinda), het Grachtenfestival, Uitreiking Zilveren Anjers met prinses Beatrix, Uitgast Festival (Matthijs) en Lang Leve de Muziekshow en Kerst met de Zandtovenaar (Adinda en Matthijs). Naar aanleiding van al deze optredens hebben ze heel veel mooie reacties ontvangen en worden ze steeds meer gevraagd voor optredens.

Begeleiding

Als ouder wil je je kind natuurlijk zo goed mogelijk begeleiden. De voorbereiding, planning en uitvoering van lessen, masterclasses, zelfstudie, concoursen en optredens vergt aardig wat tijd en structuur. Enige projectmanagement vaardigheden komen hierbij prima van pas. Ik help hierbij vooral in de weekenden en avonden, maar Tiena is hier inmiddels bijna fulltime mee bezig. Een heuse resultaatmanager dus!

Toekomst

Wat de toekomst brengt, blijft natuurlijk altijd onzeker. Maar één ding staat inmiddels wel vast: Adinda en Matthijs willen verder met muziek maken en met het delen van hun passie met anderen. Het liefst worden ze later professionele musici, als solist en misschien ook wel als duo!

Wil je meer weten en luisteren naar de muziek van Matthijs en Adinda, neem dan eens een kijkje op hun YouTube Kanaal ( Adinda van Delft & Matthijs van Delft  ) of hun Instagram ( Adinda van Delft & Matthijs van Delft ), we proberen deze regelmatig bij te houden!

Blogdetails

26-06-2020
Artikelen over KWD
  • Patrick van Delft

    Senior Projectmanager

    Project- en programmamanager met meer dan 20 jaar ervaring in het managen van zeer uiteenlopende projecten en programma’s in diverse sectoren. Patrick heeft deze ervaring opgedaan in veranderingsprojecten, pakketimplementaties, software development projecten en infraprojecten bij een veelvoud aan bedrijven en organisaties.

    Meer over Patrick van Delft

  • Patrick van Delft

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht