Contact

Beoordelingsvermogen

Als KWD-ers zijn we collega’s maar tijdens ons dagelijks werk zijn er maar weinig van ons die direct samenwerken met een KWD collega. Daarom komen we in het kader van vak-ontwikkeling en teambuilding een aantal keer per jaar bij elkaar. Dit keer op de prachtige locatie van hotel Mooirivier in Dalfsen. Het thema van deze dag: Beoordelingsvermogen’

Kennis Willen Delen

Ik wil resultaat!

Tijdens de vakdag van 3  en 4 november 2022 stond de kerncompententie Beoordelingsvermogen centraal. Het vermogen om iets of iemand te beoordelen. Een projectmanager is de hele dag bezig met beoordelen en inschatten. Dit in uiteenlopende vormen.  Alles wat de projectmanager hoort en ziet, speelt mee. Hij moet als het ware een extra zintuig hebben voor relevante zaken , maar ook minder grijpbare zaken zoals het politieke spel. Bovendien moet hij in staat zijn de essentie van zaken boven water te halen. Dat betekent dat hij scherpzinnig moet zijn en steeds weer moet vragen naar het waarom, vaak tot 5 keer toe..

Boulderen

De vakdag startten we traditiegetrouw op donderdagmiddag met de teambuilding. Deze keer gingen we Boulderen in Zwolle. Boulderen is laagdrempelig en heeft een sterk sociaal karakter. Je kunt meteen beginnen, geen gedoe met touwen en verplichte cursussen. De wanden zijn vier meter hoog met dikke valmatten eronder, dus aan de veiligheid was gedacht.

Beoordelingsvermogen in de praktijk

Op vrijdag startten we de dag met het toetsen van ons eigen beoordelingsvermogen. Aan de hand van een praktijkcasus gaan we aan de slag. KWD’er Mels van Horssen wordt door collega Heert Zeelenberg geïnterviewd over zijn project. Na de eerste interview ronde gaan we in groepjes van 5 uit elkaar en mogen we 2 vervolgvragen formuleren. Dit levert levendige discussies op. Waar zitten de echte pijnpunten in dit project? Wat zijn de verborgen agenda’s? Vervolgens worden de vragen van de groepen beantwoord en wordt het beeld weer verder aangescherpt. Tenslotte komen de groepen met een advies aan Mels. Kennis Willen Delen in de praktijk!

Samen KWD

Na de lunch sluiten we af met 2 sessies Lianne la Rose en Luuk Ketel geven aandacht aan het feit dat in 2023 KWD 25 jaar bestaat, een kwart eeuw! Gezamenlijk hebben we de afgelopen 25 jaar aan activiteiten van KWD gevuld, van vakbladen en boeken tot teambuilding activiteiten en klanten events. Er zijn vele herinneringen en kennis met elkaar gedeeld. Dit heeft geresulteerd in 2 volgeplakte brown papers.

Daarnaast was er nog aandacht voor LinkedIn. Binnen KWD heb ik zelf als focusgebied LinkedIn. Dit was een mooi moment om de collega’s meer te vertellen over hoe je als professional Linkedin kunt inzetten en welke doelen we vanuit onze KWD met Linkedin nastreven. Een mooie dag waarop je op en top KWD’er voelt.

KWD

Tim Geusens

Tim is een allround resultaatmanager met een praktijkgerichte insteek. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring als programma- en projectmanager in complexe projecten met strategische en tactische vraagstukken. Tim begrijpt de business behoefte, kan goed communiceren met vaklieden en schakelt gericht met opdrachtgevers. Hij denkt en benadert een project vanuit de klant- en business doelstellingen.

Meer over Tim Geusens