Contact

Projectmanagement Vakdag 2022 

Masterchefs: een kijkje in de keuken

Dinsdag 4 oktober 2022 organiseerde KWD voor de 16de keer de jaarlijkse Projectmanagement Vakdag voor klanten en relaties. Als vanouds met aansprekende keynote speakers, interactieve parallelsessies en volop gelegenheid om kennis te maken en kennis te delen met vakgenoten. Centraal thema was “meesterschap”, de ultieme combinatie van vakmanschap en passie. Het werd weer een enerverend en geslaagd evenement, door de deelnemers gewaardeerd met een mooie 8.

Topsport: durf continu stap te zetten in de richting van je doel 

In zijn keynote gaf meesterzeiler Roy Heiner het publiek een indringende kijk in de wereld van de topzeilsport. In zijn rijke zeilcarrière boekte hij grote successen, getuige zijn deelname en resultaten met 4 Olympische Spelen, 3 Volvo Ocean Races en een American Cup. Zijn persoonlijke verhaal was veel meer dan een succes story met hard werken en de nodige tegenslagen. Met modellen en anekdotes nam Roy ons mee in zijn persoonlijke benadering van doelgerichtheid, leiderschap, teambuilding, samenwerking en communicatie, en hoe dat uitpakte. Daarin zaten mooie parallellen met het bedrijfsleven en leerpunten om projecten tot een succes maken.  

Parallelsessies van KWD-masterchefs 

Na Roy Heiner volgden 2 rondes waarin de gasten konden kiezen uit maar liefst 13 parallelsessies waarin KWD-masterchefs een kijkje gaven in hun keuken als projectmanager bij klanten als Post NL, NS, Urenco en KLM. In elke sessie stond een inhoudelijk thema centraal, zoals projectstrategieën, stuurgroepen, ERP-implementaties, livegang en agile. De deelnemers werden meegenomen in hun concrete project, waarbij dilemma’s en lastige situaties werden uitgediept en bediscussieerd. Dit leidde tot veel herkenning en interactie met het publiek.  

Het voert te ver om in deze blog inhoudelijk in te gaan op al deze sessies. Wil je er meer over weten? Via deze link krijg je een overzicht van de sessies.  

De kans is groot dat dit je interesse opwekt in 1 of meer sprekers: via deze link kun je de KWD Vakblad-special online lezen met inhoudelijke artikelen van alle sprekers van de Vakdag.  

Meesterschap vanuit passie en vakmanschap 

Het inhoudelijke deel van de Vakdag werd afgesloten door Robèrt van Beckhoven, bij het grote publiek bekend van “Heel Holland Bakt”. Als enige Nederlander is Robèrt zowel Meester Patissier als Meester Boulanger, en hij weet het publiek van begin tot eind te boeien met zijn gedreven, enthousiasmerende en humorvolle verhalen over zijn leven en vak. Vanuit zijn jeugd heeft Robèrt als drijfveren dat hij niet ’s nachts wil hoeven werken en geen dure etalage wil hoeven optuigen in zijn winkel. Het is uitermate boeiend hoe hij dit bewerkstelligt door broden en andere producten van hoogwaardige ingrediënten te maken met traditionele technieken: moderne gistbroden moeten bijvoorbeeld ’s nachts gekneed worden om ’s ochtends gebakken te kunnen worden, maar Robèrt’s traditionele desembroden rijzen 4 dagen waardoor nachtwerk niet nodig is. En hij is gewoon zelf de etalage, want klanten komen binnen in de keuken.  

Netwerk-borrel en buffet 

Na het inhoudelijke deel worden de deelnemers vergast op een gezellige borrel in de Fabrique. Onder het genot van een drankje en een muziek ensemble worden vele contacten gelegd of weer opgehaald. Bij diverse marktkraampjes kan men kennis opdoen van de KWD-boekjes, best practices en Conclusion. Voor de gezonde trek zijn diverse Street food stands met hapjes, zoals paella en pulled pork. Bij vertrek krijgen alle deelnemers de Vakdag-special van het KWD Vakblad mee. We kijken weer terug op een geslaagd evenement.  

KWD

Eugène Penders

Ervaren, resultaatgericht en pragmatisch projectmanager. Heeft diverse complexe en politiek gevoelige projecten succesvol afgerond. Analyseert vraagstukken snel en scherp. Neemt ownership voor zijn project, heeft oog voor belangen van betrokken partijen, en zorgt voor structuur en verbinding. Communiceert open, duidelijk en respectvol.

Meer over Eugène Penders