
De Roparun: een heel ander ander soort project
Sinds de jaren negentig vindt in het Pinksterweekend een bijzonder evenement plaats: de RopaRun. Vorig jaar mei, net een week gestart bij KWD, tijdens mijn eerste KWD social meeting, had ik het met één van mijn nieuwe collega’s over hardlopen. Tijdens dat gesprek gaf hij aan dat hij nog iemand zocht voor het Roparun team waaraan hij deelnam: “We zoeken nog een reserve fietser/hardloper, is dat iets voor jou?”.
Om een lang verhaal kort te maken: in 2019 ben ik 48 uur lang, hardlopend en fietsend, met voor mij 25 wildvreemden, van Parijs naar Rotterdam getrokken. En het was een fantastische ervaring!
Estafette
De twee estafette hardloopteams wisselen elke 4 uur. Na aankomst bij het kamp, een touringcar, snel eten, masseren en weer doorgaan. In de touringcar kun je een paar uurtjes ‘slapen’ op weg naar de volgende locatie. In het team heeft iedereen zijn rol: fietser, hardloper, chauffeur, masseur, verzorger of ondersteuning. Het succes wordt echter bepaald door de samenwerking en de groepsdynamiek binnen het team. Zeker als in de loop van het weekend de vermoeidheid en pijnlijke spieren beginnen mee te spelen. Wat dat betreft lijkt het net op een ICT project: het succes wordt bepaald door een helder doel, de juiste voorbereiding, het team en de samenwerking. Daarbij wordt bovendien een grote mate van flexibiliteit gedurende de realisatie gevraagd.
Verslaafd
Dit jaar concentreert mijn collega Erik van Daalen zich op zijn hardloopwedstrijden en loopt hij niet mee. Ik ben na één keer verslaafd en ben wel weer van de partij. Op zaterdag 30 mei start mijn team, nummer 243 “Vrienden met Vrienden”, in Parijs om op maandag 1 juni dodelijk vermoeid maar voldaan te finishen in Rotterdam.
Voor het goede doel
Los van de lol en de prestatie die de Roparun mij brengt, dient de Roparun ook een goed doel. Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement, wordt door de Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen en projecten gerelateerd aan kanker. Dit draagt bij aan de missie van de Stichting Roparun: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-)kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen. Of bijvoorbeeld de inrichting van een hospice.
Sinds eind vorig jaar is het team alweer druk bezig met inzamelacties en het zoeken van sponsoren om naast de prestatie, bij te kunnen dragen aan het doel van de Roparun. We hebben, met de groepsleden en aanverwanten, 6 dagdelen besteed aan het spelen van Sinterklaas bij particulieren en bedrijven. Ook worden er loten verkocht en ouderwets gecollecteerd. En ook dat is hard werken, maar voor het goede doel en de teambuilding hebben we dit er graag voor over.
Graag tot ziens in Rotterdam!
Wil je meer weten over de Stichting RopaRun? Klik dan hier.
Blogdetails
Deel het bericht
-
Bart Molendijk
Senior Projectmanager
Als ervaren projectmanager een belangrijke link tussen de business en ICT. De sterke punten van Bart: zijn vakmanschap en vermogen positief kritisch te zijn. Daarnaast is hij pragmatisch en resultaatgericht en laat zich niet snel ontmoedigen.
-
Wil je meer weten?
We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.
Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht