Professionaliseren van projectmanagement: een succesfactor naar projectsucces

Professionaliseren van projectmanagement betekent dat er activiteiten worden uitgevoerd die leiden tot een hoger niveau van vakmanschap. Dit hogere niveau is een voorwaarde willen de projectmanager en opdrachtgever van morgen een cruciale rol in het uitvoeren van projecten blijven innemen en kunnen uitvoeren.

 

Bedrijven en organisaties gaan steeds meer via projecten nieuwe ontwikkelingen realiseren, maar dat wil nog niet zeggen dat elke eerste de beste projectmanager of opdrachtgever als vanzelfsprekend deze projecten kunnen en mogen uitvoeren. Projecten zullen steeds complexer van aard worden, terwijl steeds meer stakeholders daarbij betrokken zijn. Dit alles om het projectsucces van de organisatie te verbeteren.

Hoe dat wordt gedaan?

Op vele verschillende manieren. KWD staat ook voor Kennis Willen Delen en KWD deelt zijn projectkennis-dna met projectmanagers, opdrachtgevers en lijnmanagers die betrokken zijn bij projecten onder andere tijdens vakdagen, leergangen, symposia en seminars die het regelmatig organiseert. Kennis willen delen is ook het leidend thema van dit Vakblad Projectmanagement. En van de reeks boeken die KWD tot nu toe heeft uitgebracht. Vorig jaar verscheen alweer deel zeven ‘ICT-leverancier van vijand naar vriend’. Hierin wordt gedetailleerd uit de doeken gedaan wat onder Best Value projectmanagement mag worden verstaan. Kennis maar ook de content van de boeken komt onder meer tot stand in onderzoek dat KWD samen met bedrijven en universiteiten uitvoert naar relevante vraagstukken. Kennis wordt ook gedeeld en vergaard door samen te werken met brancheorganisaties als PMI en IPMA.

Om succesvolle resultaten te boeken met projecten zijn essentiële zaken van belang voor de projectmanager en opdrachtgever zoals: houding en gedrag, beoordelingsvermogen, doelgerichtheid en ondernemerschap. En ja, natuurlijk verandert kennis. In deze tijd waarin alles snel veranderd en waar wendbaarheid voor vele bedrijven niets minder dan een succesfactor is, moeten opdrachtgever en projectmanager onder meer weten wat agile betekent en hoe dit goed is te …..

Verder lezen?

Wilt u het volledige artikel uit het Vakblad Projectmanagement lezen, vraag het dan aan via dit formulier:

  • Wij houden ook niet van spam en gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen over deze aanvraag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blogdetails

01-06-2018
Publicaties
  • Luuk Ketel

    Senior Project- en Programmamanager

    Resultaatgerichte manager met veel ervaring in verschillende managementrollen. Creëert beweging en boekt tegelijk resultaat. Verbindt mensen, geeft structuur, zet de koers uit en handelt met snelheid. Hij communiceert open, direct en respectvol.

    Meer over Luuk Ketel

  • Luuk Ketel

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht