Workshop informatie

Duurt 1 uur
10-100 personen

Agile-competenties in apenperspectief

Ontdek wat apen, Agile en jij gemeen hebben


Problemen in organisaties hebben meestal hun oorsprong in het gedrag van mensen en niet in systemen, regelgeving, procedures of methoden. Dat gaat zeker op voor Agile. Deze aanpak leunt op intensieve samenwerking in kleine zelforganiserende teams.

 

Werken via Agile heeft nogal wat consequenties voor de mensen die in deze context hun werk moeten doen. Enerzijds levert het veel vrijheid van handelen op om eigen inzichten in de praktijk te brengen. Anderzijds kunnen verschillen in werkvoorkeuren en persoonlijkheid niet via de normale hiërarchie worden beslecht.

Om meer grip te krijgen op deze Agile uitdagingen, gaan we eerst dieper in op de verschillen tussen de traditionele en de Agile projectaanpak. Vervolgens kijken we naar de consequenties die dit heeft voor de competenties waarover een projectmanager moet beschikken. Daarna gaan we op zoek naar antwoord op de vraag: beschik IK over de juiste competenties om een goede Agile projectmanager te zijn?

Dat doen we aan de hand van een aantal voorbeelden uit de apenwereld. Deze vroege voorouders zijn een mooi model voor onszelf, omdat ze dicht bij ons staan en in de evolutie verschillende succesvolle manieren van over- en samenleven hebben gevonden. Aan het eind van de sessie heeft iedere deelnemer een duidelijke indicatie in hoeverre er nog werk aan de winkel is om een goede Agilist te kunnen zijn.

Geïnteresseerd?

Vul dan het onderstaande formulier in voor meer informatie.

  • Wij houden ook niet van spam en gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen over deze aanvraag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Workshop informatie

Duurt 1 uur
10-100 personen
Agile
Projectmanager