Contact
Klantevenement

Projectmanagement Vakdag 2022

Op 4 oktober 2022 vond de 16e KWD Projectmanagement Vakdag plaats in de Fabrique in Utrecht. Dit jaar stond het bijzondere thema “Masterchefs – Een kijkje in de keuken van KWD” centraal. Tijdens maar liefst 13 interactieve parallelsessies deelden KWD-masterchefs inzichten uit hun vakgebied.

KWD
Vakblad Special

Vakblad Special 2022

Voor de KWD Projectmanagement Vakdag is een speciale editie van ons Vakblad uitgebracht, waarin alle artikelen van de KWD sprekers te vinden zijn.

De sprekers van de Vakdag 2022

Tijdens de KWD Projectmanagement Vakdag van 2022 waren de keynote speakers zeiler Roy Heiner en meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Roy Heiner deelde inspirerende inzichten over leiderschap, teambuilding en samenwerking, terwijl Robèrt van Beckhoven gepassioneerd sprak over het belang van vakmanschap, passie en beoordelingsvermogen. Hieronder vind je een impressie van deze sessies.

KWD
Parallelsessie

Project livegang Strategiën

Heert Zeelenberg en Roger van der Heijden. Sinds 1898 verkoopt RWE energie in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Met de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te opereren, is het een bedrijf met grootse doelen. Voorheen bood RWE werk aan ruim 90.000 mensen wereldwijd, vóór diverse overnames en splitsingen met Innogy en E-on in 2016. Het bedrijf riep de hulp in van KWD-projectmanager Heert Zeelenberg om te assisteren bij de lancering van een nieuw Corporate Identity Management-systeem dat in alle identiteiten en vestigingen kon worden gebruikt. Tijdens deze sessie presenteerde Heert Zeelenberg zijn project om dit Corporate Identity Management-systeem voor heel RWE te implementeren, gevolgd door het identificeren van belangrijke go-live-risico's met het publiek. Vervolgens deelde KWD-collega Roger van der Heijden zijn onderzoek naar best practices om succesvolle Go-lives te realiseren.

KWD
Parallelsessie

Projectaanpak: transitie complexe infrastructuur

In 2013 migreerde PostNL al haar ICT-systemen naar de cloud, inclusief zo'n 500 softwareapplicaties naar Microsoft (Azure en Office365), Amazon Cloud Services en externe leveranciers.Onder leiding van projectmanager Paul van der Hagen werden deze applicaties gemigreerd om twee datacenters van PostNL uit te faseren. Tijdens een parallelsessie op de Vakdag deelden Paul en teamlid Onno Berkes deze ervaringen met het publiek, inclusief ideeën van deelnemers. Het publiek toonde veel interesse in de team aansturing door Paul. Dit onderwerp is mogelijk geschikt voor een volgende Vakdag!

KWD
Parallelsessie

Meer succes uit professioneel projectmanagement

Waternet vroeg KWD-projectmanager Mathijs Rauwenhoff om hulp bij het verbeteren van projectbudgetten. Mathijs en het Waternet-team bepaalden dat 90% van de projecten na 1 juli 2019 binnen budget moest blijven. Tijdens de Vakdag deelden Mathijs en Bob Reuvers (Waternet) de situatie en aanpak, waarbij het management van Waternet actief betrokken was. Een roadmap werd besproken en aan het einde werden succesvolle resultaten gemeld.

KWD
Parallelsessie

Hoe vorm je een goed beeld van een project

Tijdens de sessie deelden KWD'ers Louis Baartmans, Saskia Giebels en Hein Boersma inzichten over hun aanpak als externe consultants bij nieuwe opdrachten. Het is essentieel om snel een duidelijk beeld te krijgen van het project, de projectleider en om beweging te creëren binnen de organisatie. In een interactieve sessie werden zowel tips als best practices besproken, zowel van de sprekers als van het publiek. Een opvallende tip uit het publiek was om met teamleden te gaan dansen, omdat dit laat zien hoe mensen echt zijn!