Contact
KPN Network IT & Operations

KPN programma VoLTE, razendsnel bellen over 4G

KPN heeft als eerste in Nederland 4G bellen in de mobiele wereld geïntroduceerd. Deze techniek wordt door steeds meer operators over de hele wereld gebruikt en brengt een verbetering in de klantbeleving. Belangrijkste verbeteringen voor de klant zijn onder andere zeer korte tijd om een gesprek op te zetten (minder dan 4 seconden) een betere spraakkwaliteit en de mogelijkheid gelijktijdig te downloaden en te bellen.

Project case

Resultaat

De dienst bellen over 4G is opgeleverd en wordt commercieel uitgerold naar de klanten van KPN. Hiermee zijn we geslaagd in de KPN doelstelling deze dienst als eerste in Nederland te introduceren.

Opdracht

Na overname van twee streams binnen het programma VoLTE heeft KWD projectmanager Richard van ‘t Noordende samen met de zes andere projectmanagers aan de oplevering van de dienst VoLTE gewerkt. Hoewel de teams flexibel zijn en er een gedeeltelijke Agile aanpak wordt gehanteerd krijgt het programma opnieuw met vertraging te maken. Met name de bouw van juiste software op de mobiele telefoons en de ontwikkeling van een nieuwe interface blijken een grotere uitdaging dan verwacht en kost het programma in totaal een vertraging van ruim 2 maanden.

Ondanks het feit dat het een uitdaging is lukt het om met het programma nog steeds de concurrentie voor te blijven met de commerciële lancering van VoLTE. Een prestatie om trots op te zijn.

Deze case is een vervolg op een eerdere case van Richard: Programma Voice over LTE (VoLTE)

“ Richard heeft voor het Bellen over 4G (VoLTE) programma zowel de netwerk innovatie kant zeer goed gemanaged als ook de innovatie op de devices die VoLTE mogelijk maken. ”
Jos Kemper, programma manager VoLTE
KWD

Wil je ook resultaat?

Samen succesvolle resultaten behalen, daar ligt onze focus. De resultaatmanagers van KWD vertalen praktisch en pragmatisch de wensen en eisen van opdrachtgevers in concrete (project)resultaten.