Contact
Waarde creëren die ertoe doet in agile projecten

Resultaatgericht sturen op waarde

Sturen op waarde wordt zelden genoemd omdat het lastig is om waarde concreet te maken. De elfde titel in de KWD-boekenreeks biedt hier een aanzet voor.

  • Wat is nodig om de meeste waarde te genereren voor de organisatie?
  • Wat gaat er aan het behalen van waarde vooraf?
  • Hoe stuur je projecten en het realiseren van de beoogde waarde vanaf de start, tijdens de uitvoering en nadat het (software)product is opgeleverd?

Het zijn deze vragen en meer die in deze uitgave aan de orde komen. Waardesturing kan plaatsvinden op organisatieniveau van een agile projectenfabriek en op procesniveau. De focus van dit boek is waardegericht sturen in agile trajecten.

Effectieve en efficiënte besturing

KWD wil met dit boek inzicht geven in hoe sprake kan zijn van een effectieve en efficiënte besturing van waarde voor projecten vanuit het perspectief van opdrachtgevers en business owner. Maar ook bezien vanuit degene die waarde moet realiseren: de projectmanager c.q. de product owner, en de managers die dit moeten vertalen naar operationele besturing. Dit boek wil verschillende manieren van denken over waarde en besturen aan elkaar verbinden.
Portfoliomanagementsturing in een agile softwareorganisatie kan ook baat hebben bij dit boek omdat het inzichten geeft hoe om te gaan met de prioritering van ‘waardevolle’ project initiatieven.

Voor alles moet worden bedacht dat het begrip waarde niet iets is dat zich ten volle laat omschrijven. Waarde moet behalve bestuurd, ook gevonden en ontdekt worden. Dat kost tijd, verlangt vallen en opstaan, leren van het verleden en breed kijken naar de toekomst. Waarde is niet alleen te vinden in geld en tevreden klanten, maar ook in verbeterde processen, gemotiveerde medewerkers, ontwikkelingsmogelijkheden en minder onderhoudskosten.

Hoe te reserveren?

Het boek is bestemd voor personen die verantwoordelijk zijn voor het creëren van waarde in en voor de eigen organisatie. Zowel personen die direct betrokken zijn bij agile projecten als management op C-level.

Geïnteresseerden die in deze doelgroep vallen, kunnen het boek gratis aanvragen. Andere geïnteresseerden betalen euro 12,50. Dit bedrag is inclusief btw en verzendkosten.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
KWD