Contact
Auping

Webshop Bedding & Textile

Koningklijke Auping is bezig een omni-channel strategie uit te rollen. Als fundament moet zo snel een eerste webshop voor beddengoed en bedtextiel opgezet worden. De oorspronkelijke projectmanager valt uit waardoor de planning begint te schuiven.

Project case

Resultaat

In oktober 2016 is de webshop van Auping gestart in Nederland via www.auping.com. KWD’er, Bas van der Meijden, heeft dit project overgenomen en onder continue tijdsdruk ervoor gezorgd dat de organisatie en leveranciers op één lijn kwamen. Gezamenlijk hebben ze de technische webshop, de interne organisatie en de logistieke fulfillment gerealiseerd.

Opdracht

Websales is nieuw voor Auping: de organisatie, kennis en ervaring ontbreken. Auping heeft daarom een nieuwe eCommerce manager aangenomen die met zijn kennis en ervaring mede sturing geeft aan de online strategie. Bas en de eCommerce manager hebben samen het verkoopkanaal en de nieuwe eCommerce afdeling opgezet.

Gedurende de technische POC was het grootste deel van de architectuur al bepaald. Tijdens de realisatiefase kwamen daar nog enkele componenten bij waardoor het aantal componenten (en bijbehorende leveranciers) voor een dergelijk project relatief groot werd. Door het wegvallen van de projectmanager van de POC moest Bas zonder overdracht starten waarbij zijn grote uitdaging was om de oorspronkelijke go-live datum te handhaven. Dit betekende echter wel tijdverlies voor de organisatie ten opzichte van de gewenste go-live datum.

Bas heeft het project onder continue tijdsdruk gemanaged waarbij het hem gelukt is om de organisatie en leveranciers hierin mee te nemen. Na een fase van verkenning en onderzoek is hij aan de slag gegaan om alle onderdelen van de organisatie op één lijn te krijgen en een gezamenlijk beeld te creëren van het projectdoel. Hij is in staat geweest alle partijen op het juiste moment van de juiste informatie te voorzien zodat er geen vertragingen ontstonden door op elkaar wachtende partijen. De webshop is in oktober 2016 live gegaan waarbij de organisatie hier klaar voor was en met behoud van de gewenste kwaliteitsniveaus.

Wil je ook resultaat?

Samen succesvolle resultaten behalen, daar ligt onze focus. De resultaatmanagers van KWD vertalen praktisch en pragmatisch de wensen en eisen van opdrachtgevers in concrete (project)resultaten.