Contact
ROC Nijmegen

Vanuit niets naar gepubliceerde aanbesteding in een maand

Stel, je wilt dit jaar nog software selecteren en implementeren voor je financiële administratie en inkoop. Het is al februari en de tijd die overblijft voor de implementatie is de tijd die overblijft na aanbesteding. Zaak dus om een snelle en toch gedegen aanbesteding op poten te zetten.

Project case

Resultaat

Ronald Kappert heeft het ROC Nijmegen geholpen door de documentatie voor de aanbesteding in een maand af te ronden. Zijn voornaamste bijdrage lag in het opstellen van het Programma van Eisen en de Open Vragen. Daarnaast heeft hij een grote invloed gehad op de keuze voor een aanbestedingsstrategie.

Opdracht

Ronald werd gevraagd het ROC Nijmegen te helpen bij het opstellen van aanbestedingsdocumenten, in het bijzonder het Programma van Eisen, met als oogmerk de publicatie van deze aanbesteding een maand na de start van de opdracht. De aanbesteding beoogt software te verwerven ter ondersteuning van de processen voor de Financiële Administratie en voor Inkoop. Ronald heeft gezorgd voor:

  • het bepalen van de scope van de aanbesteding;
  • het opstellen van het Programma van Eisen;
  • het opstellen van de Open Vragen;
  • het vaststellen van de aanbestedingsstrategie.

Voor het opstellen van het Programma van Eisen kon Ronald gebruik maken van sjablonen van eerdere door hem uitgevoerde aanbestedingen, aangevuld met specifieke eisen vanuit ROC Nijmegen die hij ophaalde in workshops met de betrokken afdelingen.

“ Ronald had meteen contact met iedereen die rond liep. Hij werd opgenomen in de organisatie. Hij maakte zich de materie snel eigen en wist lastige dingen goed te benoemen en te bespreken. ”
Rob Keemink, directeur operations ROC Nijmegen
KWD

Wil je ook resultaat?

Samen succesvolle resultaten behalen, daar ligt onze focus. De resultaatmanagers van KWD vertalen praktisch en pragmatisch de wensen en eisen van opdrachtgevers in concrete (project)resultaten.