Contact
Parnassia Groep

Ontwikkelen en implementeren begrotingsproces/systeem

Parnassia Groep biedt laagdrempelige als ook specialisaties en topklinische gezondheidszorg.  De 10.000 medewerkers (medewerkers, aangesloten zelfstandige behandelaars, vrijwilligers en stagiairs) zijn werkzaam op 400 locaties, die vooral te vinden zijn in de drie kernregio’s Noord-Holland, Haaglanden, Rijnmond (waaronder de Zuid-Hollandse Eilanden).  Parnassia Groep bestaat uit 12 zorgbedrijven.

Project case

Resultaat

In anderhalf jaar tijd heeft Remmelt met een team van een externe deskundigen en interne managers en controllers een proces en systeem ontwikkeld. Uitgangspunt hierbij was de nieuwste ontwikkeling t.a.v. de zorgfinanciering o.b.v. kostprijzen (o.a. DBC en ZZP’s). Dit is in eerste instantie uitgetest bij één zorgbedrijf en vervolgens uitgerold naar de overige zorgbedrijven.

Opdracht

Remmelt had de opdracht om:

  • Begrotingsproces (begroting, forecast en realisatie) in te richten over alle zorgbedrijven en de holding
  • Het systeem SAP-BPC te ontwikkelen, zodat het begrotingsproces optimaal ondersteund wordt
  • Het systeem Costperform in te richten zodat de kostprijzen van o.a. DBC’s en ZZP’s gebruikt worden
  • Het opleiden van alle managers en controlers van de zorgbedrijven en de holding in het gebruik van het systeem / proces
  • Het beheer van de systemen en het proces in te richten
“ In dit traject heb ik intensief met Remmelt samengewerkt. Naast zijn uitstekende werk als projectmanager in het sturen en bewaken van verschillende processen en het behalen van de resultaten van het project is Remmelt flexibel en creatief in het tot stand brengen van oplossingen ”
Sjoerd van Breda, Bestuurder Zorgbedrijf Bavo Europoort
KWD

Wil je ook resultaat?

Samen succesvolle resultaten behalen, daar ligt onze focus. De resultaatmanagers van KWD vertalen praktisch en pragmatisch de wensen en eisen van opdrachtgevers in concrete (project)resultaten.