Contact
RWE

Consolidatie Identity Management

RWE is één van de grootste Europese leveranciers van energie. Door overnames van verschillende bedrijven waaronder nPower in Engeland en Essent in Nederland is een veelheid van verschillende processen en systemen rondom Identiteitsmanagement (IDM) ontstaan. RWE wil deze uniformeren en centraliseren bij het Duitse IT bedrijf. Geen eenvoudige opgave, bleek uit het feit dat het project meerdere herstarts kende.

Project case

Resultaat

  • IDM systeem als “single point of truth” voor de identiteitsgegevens
  • Centrale sturing en ondersteuning voor alle onboarding, offboarding processen voor medewerkersgegevens van ca. 100.000 medewerkers in 30 bedrijven in heel Europa.
  • SLA tussen Interne IT-bedrijf en de business ondersteund door afspraken met IT leverancier
  • Verbeterplan voor datakwaliteit op de langere termijn
  • Projectoplevering op tijd voor het volgende IDM-project ter voorbereiding op de beursgang van RWE BV’s

Opdracht

Consolideer de vier bestaande IDM-applicaties in één centrale omgeving die dienst doet als basis voor alle gegevens rondom medewerkers, hun identiteit en toegang.

Draag zorg voor werkende interfaces met andere systemen zoals SAP voor HR en salarisbetaling, Incidentmanagement en vele andere processen.

Migreer daarbij alle data van oude systemen naar het nieuwe systeem.

De KWD-projectmanager Heert Zeelenberg die uiteindelijk het project overnam, heeft een breed scala aan acties uitgezet. Deze waren niet alleen gericht op het afronden van de juiste systeemfunctionaliteit, maar vooral ook op het voorbereiden van omgeving, beheer, interfaces naar aanpalende applicaties en vooral het verbeteren van de datakwaliteit.

Het projectteam werkte samen met beheerders in o.a. Engeland, Duitsland, Polen en Nederland aan de de lancering van het Centrale IDM-systeem. In een zorgvuldig voorbereidde livegang en nazorgperiode voerde het projectteam gefaseerd, beheerst en conform planning de systeem-livegang en de aansluiting van de verschillende systemen en processen door. Hiermee heeft RWE een belangrijke stap gezet op weg naar rationalisatie van het IDM-landschap.

Key-succesfactor was de uitgebreide informatieverstrekking en gedegen impactanalyse die werden uitgevoerd samen met de betrokken bedrijven en applicatiebeheerders van de omgevingen die impact zouden ondervinden van de systeemomzetting.

De communicatie met het Duitstalige projectteam en de internationale stuurgroep verliep  hoofdzakelijk in het Duits en Engels.

KWD

Wil je ook resultaat?

Samen succesvolle resultaten behalen, daar ligt onze focus. De resultaatmanagers van KWD vertalen praktisch en pragmatisch de wensen en eisen van opdrachtgevers in concrete (project)resultaten.