Contact
Kijkje in de keuken

De ProjectBasis op orde - 4 juni

Naast de werksessies tijdens onze jaarlijkse Projectmanagement Vakdag, organiseert KWD elk kwartaal een bijeenkomst rondom een thema. Kleinschalig (maximaal 20 personen) en gericht op één onderwerp onder begeleiding van één of meer experts op dat onderwerp. Op deze manier laten wij onze relaties nader kennismaken met de kennis van KWD: een kijkje in de keuken van KWD dus!

 

Op 4 juni 2024 zal er weer een kwartaalbijeenkomst plaatsvinden voor onze relaties; deze keer gaat het over ‘De projectbasis op orde’. De insteek van deze bijeenkomst is om onze relaties bij KWD in Nieuwegein uit te nodigen, ze kennis te laten maken met KWD en hoe wij dagelijks van meerwaarde zijn voor onze klanten. Dat doen we door een thema eruit te lichten en via een workshop praktisch te maken. Er is daarbij volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten vanuit diverse organisaties.

Ieder project kent zijn eigen dynamiek, zijn unieke aanpak. Maar er is altijd een aantal basale zaken die op orde moeten zijn, om resultaatgericht te kunnen sturen en samenwerken. Veel van die zaken liggen voor de hand, maar in onze ervaring kan en moet je daar bij ieder project weer opnieuw naar kijken. Omdat de belangen van stakeholders nét weer anders blijken te liggen. Omdat het gewenste resultaat toch weer nieuwe en onbekende kanten kent. Omdat ieder project weer uniek is.

KWD

Basale dilemma’s

Bij het op orde brengen (en houden) van de projectbasis wordt de projectmanager voortdurend geconfronteerd met dilemma’s. Er is altijd haast, er zijn vaak uiteenlopende en conflicterende belangen, het gewenste resultaat is niet altijd helder en ook de samenwerking moet nog vorm krijgen. Voor welke zaken neem je de tijd? Of accepteer je juist het risico? Wanneer houd je de teugels strak? Wanneer kun je meer loslaten?

Omgaan met dilemma’s behoort een basisvaardigheid te zijn van projectmanagers. Dit boek gaat daar dieper op in. Aan de orde komen onder andere een praktisch dilemmamodel en de tien meest voorkomende projectmanagement dilemma’s. Uiteraard geven we aanwijzingen en tips om deze te hanteren!

Onderwerpen die in de workshop behandeld worden:

  • Welke basale zaken zijn altijd nodig?
  • Welke keuzes en dilemma’s spelen een rol?
  • Hoe krijg ik snel zicht op de status van een project?
  • De basis op orde via risico-management

Hiervoor gebruiken we een mix van theorie, onderlinge discussie en praktische oefeningen.

Praktische informatie

Het evenement wordt gehouden op dinsdag 4 juni 2024. De inloop is vanaf 16:00 uur, we beginnen uiterlijk om 16.30 uur en eindigen uiterlijk om 20.30 uur.

Er zijn voldoende parkeerplaatsen rond het gebouw (inclusief laadpalen) en hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wat krijg je hiervoor:

  • Een workshop met waardevolle inzichten die je direct kunt toepassen;
  • Een overheerlijk diner, vers bereid door de restaurant chef van KWD;
  • Contact en discussie met vakgenoten.
  • Het boekje ‘Dilemma’s van de projectmanager’ van KWD.

Let op, vol is vol, dus schrijf je snel in voor 4 juni!

Aanmelden voor Kijkje in de keuken

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Als je dieetwensen of andere opmerkingen hebt, vul ze hier dan in.
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.