Contact
Kijkje in de keuken

Resultaatgericht sturen op waarde

In opvolging op de werksessies tijdens onze jaarlijkse Projectmanagement Vakdag, organiseert KWD elk kwartaal een bijeenkomst rondom een thema. Kleinschalig (maximaal 20 personen) en gericht op één onderwerp onder begeleiding van één of meer experts op dat onderwerp. Op deze manier laten wij onze relaties nader kennismaken met de kennis van KWD: een kijkje in de keuken van KWD dus!

Binnenkort zal er weer een kwartaalbijeenkomst plaatsvinden voor onze relaties; deze keer gaat het over “sturen op waarde in agile projecten”. De insteek van deze bijeenkomst is om onze relaties bij KWD in Nieuwegein uit te nodigen, ze kennis te laten maken met KWD en hoe wij dagelijks van meerwaarde zijn voor onze klanten. Dat doen we door een thema eruit te lichten en via een workshop toe te lichten. Dit doen we samen met vakgenoten van diverse organisatie discussiëren. We wisselen praktisch aan de slag gaan met uitleg. Een enkele keer laten we ons inspireren door een spreekbeurt van een expert.

Deze workshop zal gaan over “het sturen op waarde in agile projecten”. ‘Waarde’ lijkt wel het nieuwe toverwoord in organisaties. ‘Het meest waardevolle eerst’, ‘Ordenen op waarde’, ‘Klantwaarde’, en ‘Waardesturing’, hoor je steeds vaker voorbij komen vooral ook in agile omgeving. Maar hoe geef je hier nu handen en voeten aan?

KWD

Workshop Resultaatgericht sturen op waarde

Hoe zorg je dat je continu de software blijft leveren die waarde creëert voor de organisatie? Hoe prioriteer je functionaliteit en meet je de waarde die je genereert? Als je niet meet, kun je niet bijsturen. In de praktijk zien we dat te vaak. Na oplevering van de functionaliteit begint de organisatie pas echt geld te verdienen. Niet gemeten wordt of de software toegevoegde waarde levert. Zo wordt niet geleerd om het de volgende keer beter te doen. Waarde is een lastig begrip. Een klant zei: "Waarde is zo'n zelfde begrip als kwaliteit, concretiseren is lastig." Dat komt omdat waarde afhankelijk is van het moment, de situatie en de perceptie. Erik van Daalen, Jos van der Heijden en Luuk Ketel hebben een boekje geschreven over waarde en resultaatgericht sturen. Tijdens de workshop nemen Erik en Jos je mee in de wereld van waarde. Wat is waarde, hoe concretiseer je dat en hoe stuur je gericht op waarde.

Onderwerpen die in de workshop behandeld worden:

  • Wat is waarde?
  • Het waardesturingsmodel
  • Waarde definiëren, creëren en consumeren
  • Prioriteren op basis van waarde
  • Het meten van waarde

Hiervoor gebruiken we een mix van theorie, onderlinge discussie en praktische oefeningen.

Praktische informatie

De inloop is vanaf 16:00 uur, we beginnen uiterlijk om 16.30 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur.

Er zijn voldoende parkeerplaatsen rond het gebouw (inclusief laadpalen) en hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wat krijg je hiervoor:

  • Een workshop met waardevolle inzichten die je direct kunt toepassen;
  • Een overheerlijk diner, vers bereid door de restaurant chef van KWD;
  • Contact en discussie met vakgenoten.
    Het boekje ‘Resultaatgericht sturen op waarde’ van KWD.

Let op, vol is vol, dus schrijf je snel in!

Aanmelden voor Kijkje in de keuken