Contact

In actie voor het goede doel

Maart 2020: Corona barst uit in Nederland en ineens zat ik thuis te werken. Voor de Coronaperiode reed ik met de auto dagelijks van Tilburg naar Utrecht, Amsterdam, Heerlen of waar dan ook in Nederland. En toen had ik van de een op de andere dag minder sociale contacten, minder beweging, langer lijkende werkdagen, etc…  

Ontzettend moe 

Na een paar weken was ik doodmoe, in geest en in lijf. Door het mooie weer kreeg ik toen de ingeving om mijn inmiddels zo’n 15 jaar oude racefiets uit de garage te halen. Een 1e ronde gefietst van 40km. Na een paar dagen een 2e ronde, en daarna een langere afstand. In die aprilmaand raakte ik weer verknocht aan het fietsen. Het gaf me de ontspanning die ik hard nodig had. Mijn geest en lijf kwamen weer tot bloei!  

Racen en crossen 

In oktober 2020 kocht ik een mountainbike en sindsdien cross ik ook behoorlijk wat kilometers in de bossen. In de omgeving van Tilburg de MTB-tracks van de Loonse en Drunense duinen, Dorst, en Stadsbos013. Ook maak ik zo nu en dan een uitstapje naar de Utrechtse Heuvelrug en ik heb zelfs al in de Dolomieten gefietst.  

Mijn uitdaging 

Na anderhalf jaar MTB-en is zaterdag 23 april dé dag van mijn uitdaging: de  
Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge 2022. Samen met 1.000 andere enthousiaste MTB’ers rijden we vanaf het Vrijthof in Maastricht richting het Vrijthof in Hilvarenbeek om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Samen met een vriend vormen wij Team Slaapzak.  

De 150 km lange route is ca. 85% onverhard en loopt over de mooiste paden die België en Nederland te bieden hebben. De tocht is ontstaan vanuit de gedachte om iets voor het KWF als goed doel te combineren met, voor ons, een ultieme sportuitdaging. We gaan onszelf ongetwijfeld hard tegenkomen maar dat is dan ook voor een goed doel: de opbrengst van deze Challenge komt geheel ten goede aan het KWF.  

Dus: trainen! 

De maanden voor de Challenge staan voor mij dus in het teken van veel trainen. In de weekenden grote rondes van 70-80km. Door de week is het vooral veel spinning. Alles om de Challenge in topconditie te starten en ervoor te zorgen dat we deze ook daadwerkelijk uitrijden. En omdat we voor het goede doel fietsen, vragen we familie, vrienden, en collega’s of zij een (kleine) bijdrage hebben voor sponsoring. De totale sponsorering van de Challenge staat medio maart 2022 al op het immense bedrag van ca. €375.000,-, terwijl we nog een aantal weken te gaan hebben voor de start. Wil jij een bijdrage leveren? Dan kan dat hier. Alvast dank hiervoor!   

KWF: Tegen kanker, voor het leven 

KWF Kankerbestrijding bestaat sinds 1949. De uitzichten voor kankerpatiënten waren toen uiterst somber. KWF stelt onderzoekers al ruim 70 jaar in staat om de ziekte beter te doorgronden, op te sporen en te behandelen. Daarmee zijn de vooruitzichten voor patiënten sterk verbeterd. Maar er is en blijft veel geld nodig voor onderzoek. Meer lezen over KWF? Klik hier.  

KWD

Dave van Bergen

Dave gaat graag een uitdaging aan. Zijn passie en gedrevenheid helpen zijn projectteam te motiveren. Hij is klant- en mensgericht, verbindend, proactief, analytisch, leergierig en heeft uitstekende communicatieve vaardigheden. Hij maakt zich nieuwe materie snel eigen, bewaakt samenhang en afhankelijkheden en is hands on.

Meer over Dave van Bergen