Contact

Sturen op waarde met Agile

In de agile praktijk wordt het woord “waarde” veel gebruikt maar vaak blijkt er in organisaties geen overeenstemming te zijn over wat dit woord inhoudt.

Publicaties

Erik van Daalen doet samen met Rini van Solingen onderzoek naar sturen op waarde met Agile. Bij hun onderzoek stellen zij de vraag “Hoe kun je in de praktijk goed sturen op waarde bij Agile?”. Het artikel dat zij hierover schreven in het magazine van AG Connect kun je hieronder lezen. Naast hun bevindingen, vind je hierin ook 8 maatregelen om het sturen op waarde concreet te maken.

Artikel AG Connect 

[tnc-pdf-viewer-iframe file=”https://www.kwdrm.nl/wp-content/uploads/2021/04/AG0121_Expertverhaal.pdf” width=”100%” height=”750″ download=”false” print=”false” fullscreen=”true” share=”true” zoom=”true” open=”false” pagenav=”true” logo=”`false” find=”true” current_view=”true” rotate=”true” handtool=”false” doc_prop=”false” toggle_menu=”true” toggle_left=”true” scroll=”true” spread=”true” language=”nl” page=”” default_zoom=”page-fit” pagemode=”none” ]

 

Hulp nodig?

Herken je de geschetste problemen binnen jouw organisatie en heb je hulp nodig? Of wil je juist voorkomen dat je met deze problemen te maken krijgt? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek.

Agile geschikt/ongeschikt

Wil jij weten of jouw organisatie geschikt is voor agile? Lees dan ons boekje  Agile geschikt/ongeschikt. Je kunt ook een test in de KWD-app invullen: is mijn organisatie agile geschikt of ongeschikt? De KWD-app is te vinden in de App-store en Google Play store.

Over de auteurs

Erik van Daalen is senior project- en agile manager bij KWD Resultaatmanagement en onderzoeker. Hij is auteur in de KWD-Reeks en, samen met o.a. Rini van Solingen, medeauteur van het nog uit te brengen boek van KWD Resultaatmanagement over wat er ‘beyond agile’ verwacht kan worden.

Rini van Solingen  is CTO bij Prowareness We-On en deeltijdhoogleraar aan de TU Delft. Hij is auteur van meerdere (agile) boeken en spreker op o.a. de KWD Vakdag.

KWD

Resultaat boeken voor en met jou

Wij starten met goed luisteren naar jou als opdrachtgever. Om samen een effectieve en succesvolle aanpak te kiezen voor de gewenste transitie van jouw huidige situatie-A naar het te bereiken resultaat-B. Ons gezamenlijk doel is altijd: Nul Mislukkingen! voor jouw projecten.