Contact
Theoretisch kader en praktische ervaring in een pragmatisch jasje.

Succesvol opdrachtgeven in projecten

Opdrachtgevers van projecten zijn vaak niet voorbereid op hun rol en de verschillende aspecten die in die rol voor hen van belang zijn. In deze workshop leggen we de basis voor goed opdrachtgeverschap en gaan in op actuele zorgen en aandachtspunten. Theoretisch kader en praktische ervaring die geen langdurig tijdbeslag vereisen!

Uit de literatuur blijkt dat de opdrachtgever van projecten een belangrijke speler bij het realiseren van projectsucces. Toch krijgen managers vaak geen kader mee om hun projecten te besturen. Dit thema heeft KWD al meermalen uitgewerkt, niet in de laatste plaats in deze pragmatische workshop.

Doel van de workshop is om deelnemers in staat te stellen hun rol als bestuurder van projecten op een meer professionele manier vorm te geven. Wat is de rol van opdrachtgevers in onze visie op projectsucces? In eerste instantie dat de opdrachtgever de projectmanager aanstuurt vanuit zijn verantwoordelijkheid voor de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen. Onderwerpen die daarbij om de hoek komen kijken, zijn het vaststellen van de businesscase, het toetsen van de voortgang en het aanpassen van de opdracht op basis van de businesscase, het realiseren van de baten. Stuk voor stuk zaken die je niet kunt delegeren aan een projectmanager.

De workshop focust op het kennis overdragen over opdrachtgeverschap, waarbij de deelnemers aan de slag gaan met het thema projectbesturing. De deelnemers krijgen gelegenheid om actuele aandachtspunten en zorgen in te brengen in de workshop om daar aandacht aan te kunnen besteden.

Wat komt er in de workshop aan de orde?

  • PM essentials voor opdrachtgevers en stuurgroepleden;
  • Rollen & verantwoordelijkheden voor bestuurders van projecten;
  • De vijf principes voor opdrachtgevers en stuurgroepen;
  • Het functioneren van een stuurgroep.

Basis van deze workshop is de theorie vanuit de Prince2 methodiek. Vanuit de best practices die deze theorie aanreikt gaan de deelnemers aan het werk met praktische vragen. Daarbij is de bedoeling dat de deelnemers reflecteren op de inrichting van hun eigen projecten en die spiegelen aan de theorie. KWD licht de theorie toe en ondersteunt bij de praktische uitwerking in de praktijk van de deelnemers. Daarom behandelt de workshop ook vragen die de uitdagingen van de opdrachtgever vaak uitmaken, zoals ‘welke verantwoordelijkheid geef ik aan de projectmanager’? De vijf principes die in de workshop uit de doeken worden gedaan geven hierbij de houvast. Daarnaast reiken we ook checklists aan.

Geïnteresseerd?

Vul dan het onderstaande formulier in voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
KWD

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.