Contact
Succes kent vele vaders

Sturen op projectsucces

Als KWD’ers zijn we continu op zoek naar handvatten om projecten tot een succes te maken. Net als onze opdrachtgevers. Maar wanneer is een project succesvol? Waarom vindt de een het project succesvol, maar de ander niet? Op zoek naar aangrijpingspunten om uw project tot een succes te maken? Begin hier!

Deze workshop is een praktische invulling van ons boekje “Sturen op projectsucces”. Dit boekje is het eerste deel in de KWD reeks, en zal worden uitgereikt aan de deelnemers.

De centrale vraag in boekje en workshop is: waar stuur je op als je stuurt op succes? Elk project kent vele deelnemers, betrokkenen en belanghebbenden. Ieder daarvan heeft een eigen blik op de wereld en zijn of haar eigen invulling van het begrip ‘succes’. Voor de opdrachtgever is het wellicht belangrijk om zo min mogelijk geld uit te geven, maar de medewerker die het nieuwe systeem moet gebruiken wil juist zoveel mogelijk kwaliteit. De verkoper is juist weer gebaat bij een snelle oplevering. En zo verder…

Waar stuur je dan als projectmanager op? Waar word je als projectmanager op afgerekend? Hoe en wat rapporteer je?

Bepalen van succes, meten van succes en rapporteren over succes worden dus vragen die ook voor de project- en programmamanager relevantie hebben. Zij kunnen dat natuurlijk niet zelfstandig bepalen, maar zullen aan de slag moeten met anderen.

De workshop neemt de deelnemers mee naar een andere focus. Niet langer denken in termen van succesfactoren maar in termen van succesactoren! Hier leggen we het bruggetje van stakeholdermanagement naar succes en de besturing ervan.

In deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met vragen als

  • Waarop stuur ik in mijn project(en)?
  • Wie stuurt er nog meer in mijn project(en)?
  • Waar sturen die anderen dan op?
  • Denken wij er allemaal hetzelfde over?
  • Hoe bespreken we dat dan?
  • Hoe meten we waarop we sturen?

Zoals alle KWD-workshops gaan we actief met elkaar aan het werk met deze materie. In een korte intensieve workshop nemen we de deelnemers mee in de wereld van de projectbesturing, en introduceren we hen in onze wijze van projectbesturing. En ook hier worden de deelnemers ondersteund vanuit de KWD app (zie www.kwdrm.nl/KWD-app), waar de deelnemers kan nagaan of hij zijn project op de juiste KPI’s bestuurt.

Geïnteresseerd?

Vul dan het onderstaande formulier in voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Als je dieetwensen of andere opmerkingen hebt, vul ze hier dan in.
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.