Contact

Serious Project Management Game

Wil jij weten waar je staat als projectmanager? Wat je te ontwikkelen hebt om door te groeien naar de zwaardere, complexere projecten? Of moet jij in kaart brengen wat de project managers in jouw groep allemaal in huis hebben? Stap dan samen in de Fusion Game.

Tijdens de KWD Projectmanagement Vakdag van 3 november 2015 lanceerden wij met succes deze nieuwe ProjectManagement Game die we samen met 4Challenge hebben ontwikkeld. Een unieke, vier uur durende assessmentgame, waarin deelnemers uitgedaagd worden op hun PM-kwaliteiten gedurende de verschillende fasen van een complex project. Deelnemers zijn in de game verantwoordelijk voor de fusie van twee ministeries. Een serieuze, uitdagende klus. Wat laten ze zien aan kwaliteiten? Welke pareltjes komen boven drijven? Direct na afloop zijn de resultaten beschikbaar. Op individueel niveau, maar ook op team- en groepsniveau. Met de uitkomsten zijn de deelnemers in staat hun eigen ontwikkelprofiel op te stellen. Omdat wij geloven dat ‘een professionele projectmanager ook de regie neemt over zijn of haar eigen ontwikkelpad’.

De PM-game

Doel van de game is om de projectmanager inzicht te geven in het eigen functioneren en duidelijk te krijgen wat de ontwikkelpunten zijn. Daarnaast geeft de game op organisatie niveau inzicht in het ontwikkelpotentieel van de projectmanagers.

De game is als volgt opgebouwd:

  • Voorafgaand aan de game ontvangen de deelnemers een pittige huiswerkopdracht
  • Bij de start van de game vult iedere deelnemer drie standaard testen in (Kolb, Belbin en Big-5).
  • Vervolgens wordt de game gespeeld in teams. De deelnemers worden uitgedaagd tijdens diverse live gesprekken met stuurgroepleden en stakeholders. Ook krijgen de deelnemers een aantal dilemma’s voorgeschoteld. Het gedrag tijdens de game wordt gemonitord en vastgelegd door assessoren.
  • Tot slot krijgen de deelnemers de gelegenheid om alle feedback te verwerken in een ontwikkelplan en af te stemmen met collega-deelnemers en de begeleiders (assessoren) in een individueel gesprek.

Dit alles wordt teruggekoppeld naar de deelnemer met direct beschikbare rapportages. De rapporten kunnen indien gewenst gedeeld worden met de organisatie.

Ervaringen

“De Game zet je normale gedrag in een hogere versnelling”

“Leuk en leerzaam om dit met vakgenoten van andere bedrijven samen te doen”

“Het tempo was erg hoog maar dat maakt het ook juist weer leuk”

“Je wordt continu in de hoogste versnelling gezet om bij te blijven”

“Onder druk zie je competenties van jezelf bovendrijven”

Geïnteresseerd?

Denk je er over deze workshop in-company te organiseren? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder.

Wil  je je inschrijven voor een open sessie? Vul dan het formulier hieronder in en vermeld daarbij de gewenste datum in het opmerkingenveld.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Als je dieetwensen of andere opmerkingen hebt, vul ze hier dan in.
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
KWD

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.