Contact
Maak kennis met Best Value Projectmanagement!

Best Value Projectmanagement

Veel organisaties kopen delen van hun ICT in bij leveranciers. In onze dagelijkse praktijk van projectmanagement zien we geregeld dat organisaties problemen hebben die te maken hebben met deze inkoop. De vraag: ‘Waarom schakelen we een leverancier in?’ is vaak onvoldoende beantwoord. Best Value Procurement is een manier van inkopen waarbij de samenwerking tussen opdrachtgever en leverancier anders wordt ingevuld. Best Value Projectmanagement sluit hierop aan door de wijze van samenwerking, organisatie, processtappen en sturing.

Deze workshop is een introductie op Best Value en Best Value Projectmanagement. We schrijven hierover in ons boekje ‘ICT-leverancier: van vijand naar vriend’ (deel 7 in de KWD-reeks).

Bij het inkopen van ICT omvat de hele levenscyclus vanaf inkoop tot en met exploitatie van ICT-oplossingen, waarbij één of meerdere leveranciers in een project worden betrokken. Literatuur beperkt zich vaak tot het inkoopproces in enge zin: het selecteren van een leverancier/oplossing en het contracteren ervan. KWD daarom eigen onderzoek gedaan naar de kans op succes bij uitbesteding. Daarin hebben we geconstateerd dat opdrachtgevers én leveranciers beiden de succesfactor Relatie/Samenwerking én Contract in hun top-3 van succesfactoren staan. Tegelijkertijd besteden opdrachtgevers en leveranciers maar weinig tijd aan Relatie/Samenwerking en sturen daar ook nauwelijks op. Wat weer vaak resulteert in lange selectietrajecten en moeizame uitvoering.

Belangrijke vraag is daarom: hoe kom je tot de selectie van de leverancier die de opdracht ook tot een goed einde brengt. Best Value is een andere manier om de samenwerking tussen opdrachtgever en leverancier in te vullen en te behouden. Hierbij is het belangrijk dat de actoren in hun rol blijven en niet de rol, taken en verantwoordelijkheden van de andere partij overneemt. De opdrachtgever laat het bedenken en realiseren van zijn oplossing dus over aan de expert: de leverancier. KWD heeft aan Best Value een passende projectmanagementaanpak toegevoegd: Best Value Projectmanagement.

KWD geeft u de mogelijkheid kennis te maken met Best Value, waarbij de leiding in handen is van een collega die A+ gecertificeerde Best Value trainer is. Wij bieden daar twee smaken in aan: kennismaken met Best Value (3 dagdelen in één dag), of kennismaken met Best Value inclusief B-certificering (5 dagdelen in twee dagen).

Wij bieden in de KWD-app (www.kwdrm.nl/KWD-app) ook checklists aan voor Best Value: ‘Is mijn opdracht geschikt voor Best Value’, en ‘Hoe is de samenwerking tussen opdrachtgevende en uitvoerende organisatie’.

Geïnteresseerd?

Vul dan het onderstaande formulier in voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Als je dieetwensen of andere opmerkingen hebt, vul ze hier dan in.
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.