Contact

Agile Project Management Game

De rol van projectmanager in een Agile project is die van Coach. Dit vraagt om een andere mindset en een andere manier van aansturen van jouw team. Wil jij weten of je geschikt bent als Agile projectmanager en ontdekken welke competenties je verder moet ontwikkelen? Stap dan samen met collega’s of vakgenoten in de Agile Project Management Game.

In deze, vier uur durende game, worden deelnemers uitgedaagd op hun Agile PM-kwaliteiten. Deelnemers zijn in de game verantwoordelijk voor een Agile software ontwikkelproject binnen het Ministerie van Wereldzaken. Zij worden uitgedaagd op hun kennis van de Agile-rollen, -concepten en –besturing. Hoe gaan de deelnemers hiermee om en welk gedrag vertonen zij? Doen zij Agile of Zijn zij Agile?

Direct na afloop zijn de resultaten beschikbaar. Op individueel niveau, maar ook op team- en groepsniveau. Met de uitkomsten zijn de deelnemers in staat hun eigen ontwikkelprofiel op te stellen. Omdat wij geloven dat ‘een professionele (Agile-) projectmanager ook de regie neemt over zijn of haar eigen ontwikkelpad’.

De Agile PM-game

Doel van de game is om inzicht te krijgen of je als projectmanager ook de competenties in huis hebt om een agile project te managen. Op basis van een ideaal profiel wordt getest of je de kwaliteiten in huis hebt. Tijdens de game kun je ook jouw Agile gedrag laten zien. Je krijgt goed zicht op welke competenties jij verder moet ontwikkelen.

De game is als volgt opgebouwd:

Huiswerk (1 tot 2 uur): voorafgaand aan de game ontvangen de deelnemers een reader met de Agile concepten en vullen, online, een aantal testen in.

De Game (4 uur): De deelnemers worden in teams ingedeeld en krijgen opdrachten en voeren gesprekken met project actoren (acteurs):

  • De game wordt gespeeld in teams. In de game worden enkele typische Agile spelvormen gebruikt en wordt de nodige druk opgebouwd zodat je alles uit de kast moet halen om het project op de rails te houden.
  • Centraal in de game staat een case met de nadruk op Agile softwareontwikkeling. De deelnemers worden uitgedaagd tijdens diverse live gesprekken met de project actoren. Ook krijgen de deelnemers een aantal dilemma’s voorgeschoteld. Het gedrag tijdens de game wordt gemonitord en vastgelegd door assessoren.

De evaluatie: Tijdens de game wordt het gedrag van de deelnemers door de assessoren gevolgd en waarnemingen worden vastgelegd waarbij het Agile Project Manager ideaalprofiel als basis wordt gebruikt. Dit alles wordt teruggekoppeld naar de deelnemer met direct beschikbare rapportages. De rapporten kunnen, indien gewenst, gedeeld worden met de organisatie.

  • In de evaluatie wordt door de deelnemers een zelfbeoordeling opgesteld aan de hand van de input van de assessoren.
  • In een tweede ronde delen de teams input (op vrijwillig basis) en wisselen ze hun ervaringen uit.

Indien gewenst kan er een evaluatie rapport worden opgesteld door de assessoren.

Geïnteresseerd?

Ben geïnteresseerd in deze workshop? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Als je dieetwensen of andere opmerkingen hebt, vul ze hier dan in.
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.