Contact
Hulp bij de transitie van een traditionele naar een Agile omgeving

Agile Masterclass

Veel organisatie zien Agile als DE nieuwe methode om tot resultaten te komen. Alleen is Agile geen methode maar een manier van werken waarbij een heel andere houding en gedrag noodzakelijk zijn dan we gewend zijn in een traditionele werkomgeving.

Wij bieden een Agile masterclass waarin we aan de hand van vooroordelen en misverstanden de Agile kernconcepten uitleggen. Na afloop heb je dan ook een verzameling aan praktische en direct toepasbare tips en trucs geleerd.

Iedereen doet mee

Volg de masterclass met je (project-)team of gehele afdeling en je hebt direct een gemeenschappelijk beeld en uitgangspunt voordat je met Agile start. Je kunt hem ook uitstekend gebruiken als herijking als je Agile al toepast. De focus komt dan meer te liggen op verbeteren van de huidige situatie. Tijdens de masterclass ervaar je aan de hand van een interactieve game (de marshmellowgame) de basis Agile elementen. Daarna volgt een toelichting waarbij de theorie en de game aan elkaar gekoppeld worden op basis van de Agile concepten. Die zijn terug te vinden in ons boek: Agile: Geschikt/Ongeschikt.

Twee varianten: basis en uitgebreide masterclass

Wij hebben een basis en uitgebreide variant van de masterclass. In de 4 tot 5 uur durende masterclass wordt met de deelnemers gekeken naar hun eigen situatie en welke verbetermogelijkheden er zijn om naar een Agile werkomgeving te transformeren. Er is wordt uitgebreid, met een interactieve game, ingegaan op de theorie en praktijk. Dit gaat uiteraard op een Agile manier: in korte sprints. Er wordt een vragenback-log opgesteld, discussie wordt gevoerd en uiteindelijk de transitieback-log gevuld, voor verbeteringen in je project of organisatie, waarmee je direct aan de slag kunt.

Er is ook een verkorte basis versie beschikbaar. Hierin staat de game centraal waarbij theorie en praktijk beknopt samenkomen. De verkorte versie duurt circa 1,5 uur en is uitermate geschikt voor een introductie in managementteams of projectteams.

Meer over Agile

In het vijfde boekje uit de KWD-reeks laten we je zien wat er voor het project, de projectmanager en de organisatie komt kijken bij Agile projecten.

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens achter als je geïnteresseerd bent in deze masterclass. Wij nemen dan contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Als je dieetwensen of andere opmerkingen hebt, vul ze hier dan in.
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interesse in onze workshops?

Wij kunnen deze workshop op maat maken voor je vakgroep, interne leergangen of opleidingen.