Contact
Bilthoven Biologicals

Verdubbel de output van het medicijn BCG

Bilthoven Biologicals (BBio) is één van de grootste producenten van poliovaccins ter wereld. Daarnaast produceert het bedrijf als één van de weinige producten ter wereld BCG. Een medicijn voor de behandeling van blaaskanker. Door de grote wereldwijde vraag naar BCG had Bbio de behoefte de productie van BCG in korte tijd meer dan te verdubbelen.

Resultaat

Met een duidelijk plan is de productiecapaciteit van BCG in stappen aanzienlijk verhoogd. In De verwachting is dat na 3 jaar de productie van BCG daadwerkelijk is verdubbeld en de plannen voor extra productiecapaciteit liggen klaar.

Opdracht

Mathijs is gevraagd alle ideeën en mogelijkheden die er zijn om de productie te verhogen te structureren en in een ‘roadmap’ te visualiseren. Zorgen dat de juiste prioriteiten gesteld zijn. Niet alleen binnen de productie van BCG maar ook in samenhang met de andere producten die Bbio produceert. En zorg dat de belangrijkste stakeholders en medewerkers in de fabriek meegenomen worden in de aanpak die zorgt voor de verdubbeling van de productie.

Aanpak

Luisteren, plannen, terugkoppelen en uitvoeren. De kennis is bij Bbio aanwezig. De capaciteit om dat gestructureerd en planmatig vast te leggen niet. De eerste paar maanden hebben voornamelijk bestaan uit het interviewen van Bbio medewerkers. Deze kennis is in een plan neergelegd en door middel van  terugkoppelingen steeds verder uitgekristalliseerd tot een helder plan. Daarna is met draagvlak binnen de organisatie de verandering met succes opgepakt.

“ Bedankt, je hebt echt bijgedragen aan de gezondheid van mensen. ”
Jan-Erik Zandbergen CEO Bbio
KWD

Wil je ook resultaat?

Samen succesvolle resultaten behalen, daar ligt onze focus. De resultaatmanagers van KWD vertalen praktisch en pragmatisch de wensen en eisen van opdrachtgevers in concrete (project)resultaten.