Contact
Thuiszorgorganisatie

Migratie naar de Cloud

In het kader van de vernieuwing van het applicatielandschap van een landelijk werkende thuiszorgorganisatie, zijn verschillende applicaties gemigreerd van on premise naar de Cloud. Dit leidt tot een besparing op operationele kosten en verlaagt de benodigde capaciteit voor het opvolgen van releases.

Resultaat

Enkele veelgebruikte applicaties zijn vanuit de bestaande on premise situatie, op servers van de ICT-leverancier, gemigreerd naar de online omgeving van de applicatieleveranciers. Hierbij is ook invulling gegeven aan het operationele beheermodel, inclusief releasemanagement. Op deze manier is het voor de organisatie mogelijk geworden om zo eenvoudig en voordelig mogelijk, releases van de applicaties te blijven opvolgen. De beschikbaarheid van de applicaties neemt hierbij bovendien toe en de afhankelijkheid van de eigen ICT-leverancier neemt hierdoor verder af. De totale operationele kosten zijn hiermee ook nog eens verlaagd.

Opdracht

Eerder schreef KWD’er Ferdy Meijboom het informatieplan voor deze thuiszorgorganisatie. Hierbij is onder andere migratie naar de Cloud en gebruik van Software as a Service (SaaS), als trend in de markt benoemd. Daarbij is de toepasbaarheid hiervan voor de organisatie onderbouwd. Vanwege het ontbreken van een testomgeving voor meerdere applicaties en het (te ver) achterlopen op releases van deze applicaties, heeft Ferdy de business case voor migratie naar de Cloud opgesteld. Deze migratie bleek, zoals verwacht, voordeliger dan een testomgeving on premise in te richten. Ook het upgraden om de achterstand in releases weg te werken, bleek eenvoudiger, minder bewerkelijk en sneller te realiseren.

Ferdy heeft de contractuele kant met de leveranciers verder afgehandeld, afspraken m.b.t. releasesmanagement gemaakt met leveranciers en de ICT-afdeling en de projectmatige migratie naar de Cloud begeleid. Waar nodig is achterstallig werk en opschonen van de bestaande inrichting van de applicaties direct meegenomen, waarna het beheer is belegd binnen de ICT-afdeling.

“ Ferdy is een pragmatische projectmanager, die met je meedenkt. Dit maakt het samenwerken met Ferdy erg prettig. Door de hands on mentaliteit konden we de projecten zo plooien en plannen dat de werkzaamheden efficiënt in tijd, inspanning en geld naar tevredenheid en bijna geruisloos werden gerealiseerd. ”
Manager ICT

Wil je ook resultaat?

Samen succesvolle resultaten behalen, daar ligt onze focus. De resultaatmanagers van KWD vertalen praktisch en pragmatisch de wensen en eisen van opdrachtgevers in concrete (project)resultaten.