Contact

Zij dronken een glas…

Als KWD hebben we de laatste paar jaar flinke mentale klappen mogen ontvangen en verwerken.

Eerst komt er ineens een bericht dat de directie, Gerard en Arjan hebben besloten hun levenswerk (deels) te verkopen aan Conclusion. Paniek natuurlijk want wat gebeurt er nu met die autonome club van eigenwijzen die alles kunnen, willen en durven als het om programma’s en projecten gaat?
Wat als je ineens onderdeel gaat uitmaken van zo’n Conclusion moloch dat door haar directie een beetje verhullend “eco-systeem” wordt genoemd. Eerst regelden we alles zelf, nu krijgen we ineens met de HR, marketing en al die andere shizzle vanuit Conclusion te maken.

Als dan het stof wat is neergedaald blijkt de angst te groot te zijn geweest. Eigenlijk zijn Engbert en Bert-Jan hele normale en fijne mensen die de sterkten van KWD de sterkten laten zijn. Fijn! En op een enkele misser na blijkt de ondersteuning van de Conclusion staf soms best gemakkelijk. En als klap op de vuurpijl krijgen we er een aantal nieuwe KWD-ers erbij en verloopt de kruisbestuiving met onze zusterbedrijven heel natuurlijk en vruchtvol.

Dan ineens volgt de tweede dreun: Gerard en Arjan trekken zich volledig terug en laten ons aan ons lot over. Nou ja, zeer gechargeerd gezegd dan, want eigenlijk zagen we deze al mijlenver aankomen en met het bovenstaande in het achterhoofd kunnen we dat lot prima dragen. We blijven gewoon die eigenwijze autonomen die alles zelf doen onder de Conclusion paraplu.
Daar komt bij dat de opvolgers Luuk, Peter en Fred uit onze eigen gelederen komen en zijn het de mensen waar we het volste vertrouwen in hebben.

Dus die mentale klappen weten wij als KWD prima te souperen en pareren. Niet in de laatste plaats omdat dat gewoon ons dagelijks werk ook is.

Kortom zoals het bekende spreekwoord al zegt: “Zij dronken een glas, zij deden een plas en alles bleef zoals het was”.

Maar niet om tekort te doen aan Gerard en Arjan, want die gaan we wel missen. Het gaat jullie goed!
En we drinken vast samen nog wel eens een glas.

KWD

Jos van der Heijden

Jos is een resultaatgerichte programma- en projectmanager. Hij heeft altijd het resultaat voor ogen en werkt vanuit inhoudelijke IT en proces-kennis. Hij weet de belangen van stakeholders te verenigen in vaak politiek lastige omgevingen. Hij is nuchter en houdt het oog op het resultaat.

Meer over Jos van der Heijden