Contact

Succesvol sturen bij ICT-uitbesteding

Het is een open deur, maar toch… uitbesteding (van ict) is niet meer weg te denken in de hedendaagse bedrijfsvoering van zowel publieke als private organisaties. Maar ondanks die open deur en ondanks de vele voordelen zijn weinig organisaties succesvol in – grootschalige – uitbesteding (van ict).

Publicaties

Vaak is het al lastig om de beginfase succesvol door te komen. Het komt regelmatig voor dat al tijdens de voorbereidingsfase de handdoek in de ring wordt gegooid. Uitbesteding vraagt om goed management en daarvan is vaak nog geen sprake.

In onze dagelijkse adviespraktijk worden we geregeld geconfronteerd met problemen rondom uitbesteding. Wat opvalt is het volgende:

  • Nederland is een grote speler in de wereld van ict-uitbesteding en er is een stijgende trend;
  • Ict wordt beschouwd als ‘niet behorende tot het primaire proces’, terwijl het effect op de business enorm is;
  • Best Practices zijn vastgelegd in methoden en checklists zoals ISPL. Hoewel organisaties professionele projectmanagers, servicemanagers en inkoopafdelingen in huis hebben, gaan toch veel uitbestede ict-projecten en beheeropdrachten niet naar wens;
  • De opdrachtgever is de dupe, zelfs als de opdrachtnemer bewezen schuldig is.

Vraag met onderstaand formulier het volledige artikel aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
KWD

Resultaat boeken voor en met jou

Wij starten met goed luisteren naar jou als opdrachtgever. Om samen een effectieve en succesvolle aanpak te kiezen voor de gewenste transitie van jouw huidige situatie-A naar het te bereiken resultaat-B. Ons gezamenlijk doel is altijd: Nul Mislukkingen! voor jouw projecten.