Contact
Wat wij doen

Resultaat Zeker!

Succesvolle epics en projecten zijn essentieel voor het bereiken van bedrijfsdoelstellingen en weerbaar zijn tegen veranderingen. Maar hoe kun je er zeker van zijn dat ze succesvol zijn en op de juiste koers liggen? Of wil je portfoliomanagement verder professionaliseren, om de kans op succes te verhogen en het tempo van uitvoering te versnellen? Lopen de projecten zoals verwacht en worden alle doelen bijtijds gehaald? Hoe ga je om met de schaarste? Heb je wel de juiste projecten gestart?

Artikelen

Uitdagingen

In de snel evoluerende wereld van vandaag is het effectief sturen van epics en projecten van vitaal belang voor het behalen van je bedrijfsdoelstellingen, het omgaan met schaarse middelen en het inspelen op veranderende (markt)omstandigheden. Het is vaak moeilijk om een duidelijk beeld te krijgen van de voortgang en prestaties ervan vooral als ze verschillende teams, processen en tools gebruiken. Daarnaast kan het een uitdaging zijn om te bepalen wat op koers ligt, prioriteit moeten krijgen en waar resources het meest effectief kunnen worden ingezet. Onze dienst Resultaat Zeker! geeft je het nodige inzicht en advies hoe tijdig kan worden bijgestuurd.

Onze aanpak

Onze aanpak begint met een grondige meting en analyse van de door jouw geselecteerd epics, of projecten. Onze aanpak omvat verschillende stappen:

  1. Meting: We beginnen met een grondige meting van de geselecteerde portfolio, waarbij we gebruik maken van interviews, workshops en digitale vragenlijsten om een uitgebreid beeld te krijgen van de huidige status en prestaties. In overleg bepalen we de onderwerpen die we daarbij zullen beoordelen. Hierbij richten we ons op essentiƫle aspecten zoals de gebruikte voortbrengingsmethode, de besturing ervan en de vereiste managementvaardigheden.
  2. Analyse: Onze digitale vragenlijsten, ingevuld door zowel je medewerkers als stakeholders, bieden een gedetailleerde kijk op specifieke onderwerpen. Je kunt denken aan onderwerpen zoals: de toegevoegde business waarde, de mate van projectbeheersing, de voortgang in de resultaten, de betrokkenheid van de gebruikersorganisatie en de kwaliteit van de ingerichte besturing.
  3. Presentatie: Deze analyse biedt een diepgaand inzicht in je huidige ‘way of working’, identificeert verbetermogelijkheden en beoordeelt hoe de operationele uitvoering gaat. Op basis van de resultaten van onze analyse stellen we duidelijke spindiagrammen op die de verbeterpunten visualiseren.
  4. Advies: Door het inzicht te krijgen in de huidige status en de prestaties ervan formuleren wij concrete adviezen. Door onze uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van project en Agile-management kunnen we knelpunten identificeren, verbetermogelijkheden vaststellen en beoordelen of alles daadwerkelijk op koers liggen.

 

Voordelen

Door gebruik te maken van onze dienst kun je een aantal belangrijke voordelen verwachten:

  • Concrete Inzichten: Wij bieden je concrete inzichten in de voortgang en prestaties van de epics en projecten. Zodat je beter geĆÆnformeerde beslissingen kunt nemen en tijdig kunt bijsturen als dat nodig is.
  • Tijdige bijsturing: Wij helpen je knelpunten te identificeren die mogelijk een negatieve invloed hebben op de prestaties van je epics en projecten, zodat je proactief actie kunt ondernemen.

Waarom KWD Resultaatmanagement?

  • 25 Jaar bewezen expertise: Ons team van 60 professionals heeft een indrukwekkende staat van dienst met jarenlange ervaring in het hands-on uitvoeren van epics en projecten binnen diverse sectoren. Bij ons team vind je altijd wel iemand die jouw project al eerder heeft uitgevoerd.
  • Continu verbeteren: Wij streven voortdurend naar verbetering binnen het vakgebied van project-en Agile management. Wij hebben de laatste inzichten en beschikken over veel kennis en ervaring. Door samen te werken met ons profiteer je direct van deze continue verbetering, wat resulteert in betere resultaten en langdurig succes.
  • Onafhankelijk advies: Als gerenommeerd onafhankelijk bureau staan wij garant voor objectief advies. Met onze onpartijdige benadering kun je erop vertrouwen dat je de juiste beslissingen neemt voor het succes van je epics en projecten.
KWD

Resultaat boeken voor en met jou

Wij starten met goed luisteren naar jou als opdrachtgever. Om samen een effectieve en succesvolle aanpak te kiezen voor de gewenste transitie van jouw huidige situatie-A naar het te bereiken resultaat-B. Ons gezamenlijk doel is altijd: Nul Mislukkingen! voor jouw projecten.