Contact

“Opdrachtgeverschap complexe (ICT-) projecten kan beter”

Dit is één van de aanbevelingen die Gerard Meijer, directeur van KWD, gisteren heeft gedaan voor de tijdelijke ICT commissie van de Tweede Kamer.

Artikelen

De tijdelijke commissie voert een parlementair onderzoek uit naar ICT-projecten bij de overheid. De overheid heeft de informatieprocessen en –stromen bij ICT(-projecten) niet op orde. De commissie wil in kaart brengen wat er waarom mis is gegaan of juist goed liep.

Vanwege de expertise met grote complexe projecten is KWD uitgenodigd om gehoord te worden door de commissie. In deze hoorzitting gaf Gerard Meijer de commissie de volgende observaties en adviezen mee:

  • Het opdrachtgeverschap van grote complexe projecten kan beter
  • Een strakke projectorganisatie los van de lijn is noodzakelijk (van idee tot realisatie ipv estafette model)
  • Er zijn topspelers (kennis en ervaring) nodig om complexe projecten tot een succesvol einde te brengen
  • De basis moet goed zijn. Dat wil zeggen een goede gedetailleerde planning inclusief resource planning en gedegen risico management.

Bekijk hieronder de volledige hoorzitting van Gerard Meijer:

KWD

Resultaat boeken voor en met jou

Wij starten met goed luisteren naar jou als opdrachtgever. Om samen een effectieve en succesvolle aanpak te kiezen voor de gewenste transitie van jouw huidige situatie-A naar het te bereiken resultaat-B. Ons gezamenlijk doel is altijd: Nul Mislukkingen! voor jouw projecten.