Contact
Kennis Willen Delen

Onderzoek Return on Investment van IT-investeringen

Als KWD vragen wij ons af waarom er zo weinig aandacht wordt besteed aan de Return On Investment van een IT investering. Het lijkt wel alsof het niemand interesseert wat een investering in IT oplevert en dat er alleen aandacht is voor de kostenkant van IT. Via deze poll willen we jullie vragen of onze aanname dat die interesse er niet is klopt, en zo niet, wie er zich dan wel druk om maakt en hoe diegene dat toetst.

Artikelen

De resultaten in deze poll gebruiken we onder andere in een onderzoek dat we samen met dr. Carl Marnewick van de University of Johannesburg, Zuid Afrika doen naar het gebruik van Benefits Management binnen organisaties.

In ons boekje “Resultaatgericht sturen op waarde” hebben we stilgestaan bij 3 niveaus van projectsucces:

  1. Het projectmanagementsucces, oftewel de golden triangle: we hebben opgeleverd volgens scope, binnen de tijd en binnen budget;
  2. Het projectownershipsucces, oftewel in welke mate we de business case aan het einde van het project hebben gerealiseerd;
  3. Het projectinvestmentsucces, oftewel is het rendement van de investering, (ver) na de beëindiging van het project voldoende gebleken.

In deze gaat het ons dus om punt 3 het projectinvestmentsucces.

Vul de poll in
KWD

Resultaat boeken voor en met jou

Wij starten met goed luisteren naar jou als opdrachtgever. Om samen een effectieve en succesvolle aanpak te kiezen voor de gewenste transitie van jouw huidige situatie-A naar het te bereiken resultaat-B. Ons gezamenlijk doel is altijd: Nul Mislukkingen! voor jouw projecten.