Contact

LEAN in projecten

Van oudsher is Lean vooral bekend uit de productiewereld als methode die zich richt op de snelheid en efficiëntie van processen. De vraag is of Lean principes ook van toepassing zijn in een omgeving waar het om een eenmalige, unieke en tijdelijke activiteiten gaat, zoals een projectomgeving.

Publicaties

Om deze vraag te beantwoorden hebben we een van de basisideeën van Lean geprojecteerd op onze praktijkervaringen. Eén van de basisideeën van Lean is dat onnodige complexiteit slechts tot extra kosten, extra tijd en dus tot veel verspilling leidt. Verspillingen zijn zaken die niet bijdragen aan het eindresultaat. Binnen Lean onderscheidt men van oudsher zeven vormen van verspilling, en later is daar een achtste vorm bijgekomen. Als exercitie hebben we als KWD managers de Lean-bril opgezet en gekeken welke verspillingen we zoal tegenkomen in de omgevingen waar we onze projecten uitvoeren. Het is een interessante observatie geworden.

Vraag met onderstaand formulier het volledige artikel aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
KWD

Resultaat boeken voor en met jou

Wij starten met goed luisteren naar jou als opdrachtgever. Om samen een effectieve en succesvolle aanpak te kiezen voor de gewenste transitie van jouw huidige situatie-A naar het te bereiken resultaat-B. Ons gezamenlijk doel is altijd: Nul Mislukkingen! voor jouw projecten.