Contact

Hoe politiek is mijn project?

Elke projectmanager kent het: ‘gedoe’ in je project dat niets te maken heeft met de inhoud maar alles met een gevecht om resources en met uiteenlopende belangen. Kortom: met politiek in je project, ofwel projectpolitiek. Projectpolitiek is het omgaan met tegenstrijdige belangen en agenda’s, het flexibel en effectief in kunnen spelen op wisselende en schuivende machtsverhoudingen en het beïnvloeden van keuzeprocessen in organisaties met als doel het realiseren van een succesvol project’.

Publicaties

Met deze omschrijving nemen we afstand van de negatieve lading die politiek vaak heeft en geven we een neutrale omschrijving van het begrip.

Bijgaand artikel verscheen in februari 2015 in het magazine ‘Projectie’, als eerste in een reeks van drie. Dit artikel geeft een antwoord op de vraag ‘hoe politiek is mijn project?’ En, hoe kan ik zien aankomen dat een project politiek zal worden?

Omdat we deze vragen zelf vaak tegenkwamen bij onze klantorganisaties en –projecten, hebben we een projectpolitiek-barometer ontwikkeld, waarmee je snel en eenvoudig het politieke gehalte van een project kunt bepalen. Wij hebben inmiddels ruim 130 IT-georiënteerde projecten gemeten en daarmee een benchmark gecreëerd. In dit artikel kun je de conclusies lezen, die je kunnen helpen om de politiek in jouw projecten te herkennen.

Later dit jaar zullen de 2 vervolgartikelen verschijnen. Uiteraard zullen die ook aan de lezers van het KWD Bulletin worden aangeboden.

Wilt u dit eerste artikel in een reeks van drie in zijn volledigheid lezen? Vraag het dan aan via onderstaand formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ben je geïnteresseerd in het KWD Bulletin?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
KWD

Resultaat boeken voor en met jou

Wij starten met goed luisteren naar jou als opdrachtgever. Om samen een effectieve en succesvolle aanpak te kiezen voor de gewenste transitie van jouw huidige situatie-A naar het te bereiken resultaat-B. Ons gezamenlijk doel is altijd: Nul Mislukkingen! voor jouw projecten.