Contact

Best practices projectmanagement

De term ‘best practice’ valt steeds vaker, maar wat zijn eigenlijk best practices? Wanneer wij dit opzoeken, is één van de definities, volgens Wikipedia, “Een best practice is een techniek, werkmethode of activiteit die zich als effectiever heeft bewezen dan enige andere techniek, methode of activiteit.”

Artikelen

De gedachte is dat met de juiste werkmethode een project uitgevoerd kan worden met minder problemen, minder onvoorziene complicaties en betere eindresultaten. Het is dus voor organisaties belangrijk de ‘best practices’ binnen hun branche te kennen en de eigen manier van werken hiermee te kunnen vergelijken.

Zijn er ook best practices op het gebied van projectmanagement?

11e Projectmanagementvakdag

Op 14 november 2017 organiseert KWD Resultaatmanagement voor de 11de keer de KWD Projectmanagementvakdag. Een nieuw onderdeel van deze Vakdag zal dit jaar de Best Practices Markt zijn. Op deze markt willen wij je meenemen in een aantal best practices die er zijn voor projectmanagement en wat deze voor je kunnen betekenen.

Een greep uit de onderwerpen is:

  • Project/Programma/Portfolio canvas
  • Agile projectmanagement
  • Projectmanagementtools en –templates
  • Switch model

Uiteraard zijn er veel meer best practices en nemen we je graag mee in deze wereld. Daarnaast kan je op de Vakdag met vakgenoten verder praten over dit onderwerp, over het projectmanagement vak in het algemeen en kun je sessies bijwonen rondom het thema leveranciersmanagement. En natuurlijk komt KWD ook dit jaar weer met een nieuw boekje uit de KWD reeks waarin we dit keer ingaan op de vraag “Hoe zorg ik dat mijn leverancier levert wat ik nodig heb?”.

Meer informatie of je nu al inschrijven?

Ik hoop dat je geprikkeld bent door dit onderwerp en dat wij je mogen verwelkomen op de KWD Projectmanagementvakdag en de Best Practices Markt. Wil je meer informatie over een van beide onderwerpen, neem dan contact op met KWD via pmvakdag@kwdrm.nl.

Wil je je al inschrijven voor de KWD projectmanagementvakdag? Dat kan ook, door een e-mail te sturen naar pmvakdag@kwdrm.nl o.v.v. uw naam, functie en bedrijf.

KWD

Resultaat boeken voor en met jou

Wij starten met goed luisteren naar jou als opdrachtgever. Om samen een effectieve en succesvolle aanpak te kiezen voor de gewenste transitie van jouw huidige situatie-A naar het te bereiken resultaat-B. Ons gezamenlijk doel is altijd: Nul Mislukkingen! voor jouw projecten.